avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare

In anul 1986 am fost condamnat abuziv, in acel moment fiind ofiter, la 18 ani inchisoare pentru DIVULGARE DE SECRETE CARE PERICLITEAZA SECURITATEA STATULUI deoarece un bun prieten a trecut frontiera. Am fost inchis la Aiud, detinuti politici de unde am fost eliberat in data de 22.12 1989 printr-n telex al CPUN impreuna cu toti detinutii politici.
De la eliberare nu am intreprins nimic pentru reabilitare, cum se procedeaza? Sunt reabilitat?
Mentionez ca de atunci mi-am completat studiile devenind inginer si luand-o de la capat am efectuat stagiu, m-am casatorit, am copii mari iar cele intamplate am vrut sa le uit.
Pe aceasta cale ii salut pe fostii colegi de suferinta din perioada 87-89 de la Penitenciarul Aiud, putini stiu prin ce am trecut.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:03, 16 Octombrie 2009
Multumesc pentru raspuns.
Pe biletul de iesire pe verso scrie un nr. de telex in baza careia am fost pus in libertate
Eliberarea s-a efectuat in baza TELEX 7001/22.12 1989
Am rugamintea pentru ca nu mai stiu articolul dar stiu ca infractiunea a fost divulgare de secrete care pericliteaza securitatea statului va rog sa-mi spuneti dumneavoastra articolul iar daca nu ma incadrez ce demersuri trebuie facute? (in momentul arestarii aveam 3 luni decand deveneam ofiter)
Nu am umblat prin instante si nu cunosc demersurile ce trebuiesc facute.
Multumesc anticipat
Cu deosebit respect
Marian Ion
:offtopic: Va rog editati-va mesajele, nu le mai scrieti consecutiv! Multumesc

Cel mai simplu este sa va scoateti un cazier. Acolo o scrie negresit pentru ce ati fost condamnat.
Apoi, va uitati daca sunteti prins in lege.
Daca nu, faceti demersuri la tribunalul de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier judiciar moritsu moritsu Buna ziua, Vreau sa ma ajute cineva cu o informatie cu privire la stergerea/reabilitarea cazierului judiciar. La cat timp/perioada se \\"sterge\\" ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar curat crinann crinann Buna seara. am o singura curiozitate, poti avea cazierul curat dupa 5 ani de inchisoare? Va rog, sa,mi raspunde,ti. (vezi toată discuția)
Bună ziua. În 2011 am fost condamnat la 2 ani conducere fără ... Ovidiu00 Ovidiu00 Bună ziua. În 2011 am fost condamnat la 2 ani conducere fără permis și la 13 ani pentru trafic de droguri, după contopire am executat pedeapsa cea mai ... (vezi toată discuția)