Am primit hotararea pe 15 noiembrie in ea scrie ca am dreptul 30 zile sa fac apel .Va rog care este ultima zi in care pot face apel in hotărâre scrie cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare .
Raspunsul este, da sau nu. Adica, pe de-o parte termenul de apel este un termen legal imperativ, astfel incat neexercitarea apelului inauntrul termenului prevazut de lege se sanctioneaza cu decaderea, partea interesata nemaiputand folosi aceasta cale de atac. Insa, pe de alta parte, partea decazuta din dreptul de a exercita apelul poate solicita instantei repunerea in termen, daca dovedeste ca intarzierea se datoreaza unor motive temeinic justificate, asa incat, in termenul de exercitare a apelului, prevazut de lege, dar care curge de la incetarea impiedicarii, partea (adica dvs) va solicita repunerea in termen (formuland totodata si cererea de apel). Atentie, rezolvarea cererii de repunere in termen este de competenta instantei de apel.
Recurs
Liulica Gina
Buna ziua!
Va rog un sfat. Sunt intr-un proces civil legat de un teren, eu impreuna cu vecinul meu G, impotriva lui RAD, de la care am cumparat terenul. ... (vezi toată discuția)