Buna ziua!
Intrucat dintr-o eroare, angajatorul nu a modificat salariul in statul de plata desi am semnat act aditional pentru majorare salariu de la 1000 la 1820 lei(incepand cu 05.01.2009), la depunerea dosarului pentru ingrijirea copilului pot beneficia conform legii de o alocatie mult mai mica(concediul postnatal trebuie sa inceapa la 01.10.2009).
Va rog sa-mi comunicati daca se mai pot face rectificari de stat in conditiile in care concediile de sarcina si lauzie au fost calculate la un salariu brut de 1000 de lei!
Ce ma sfatuiti sa fac si care este solutia pe care s-o propun angajatorului care nu este de rea credinta? Apreciez promptitudinea raspunsului.Multumesc!
Voi suna la Casa de Sanatate sa vad ce parere au.
Cred ca cei de la ITM vor solicita control pentru ca pot interpreta ca salariul s-a modificat acum special pentru a beneficia de un ajutor banesc mai mare.
Multumesc mult!
Modificarea salariului incepand cu 5.01.2009 nu s-a facut pe baza unui act aditional de modificare? Acel act nu a fost vizat de ITM?
Daca este asa, se va putea demonstra ca a fost o simpla greseala. Caci dovediti cu actul aditional
Asa este . Exista un act aditional depus la ITM.
Eu nu ma tem de control, ci de timpul care poate trece pana la rezolvarea acestei situatii.
M-ar putea ajuta cineva spunandu-mi cum se calculeaza ajutorul banesc pentru ingrijire copil? Este 85 % din media ultimelor 6 luni sau depinde si de alti factori?
Multumesc!
Daca exista bunavointa din partea angajatorului, cred ca se pot rezolva lucrurile in maxim o saptamana (depunere state si declaratii rectificative). La urma urmei este greseala societatii ca nu vi s-a operat modificarea de salariu nu a Dvoastra si trebuie sa inteleaga ca acest lucru va afecteaza 2 ani de-acum incolo.
La ITM nu se dispune control daca duci state rectificative, trebuie doar sa depui odata cu statul o notificare in care sa scrii de ce ai facut stat rectificativ.
Indemnizatia pentru concediu de crestere copil se calculeaza aplicand 85% la media lunara a veniturilor din ultimele 12 luni.