avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am contractat o lucrare cu o firmă de renovări și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am contractat o lucrare cu o firmă de renovări și întâmpin o mulțime de probleme. Cum aș putea să le rezolv?

Buna dimineata! Am si eu urmatoarea dilema: pe data de 1 noiembrie am incheiat un contract cu o firma pt a-mi renova apartamentul. Devizul de plata a fost de 12000 lei. Ulterior, s-au mai adaugat 2500 lei pt renovarea altei bai, fara ca acestia sa mai fie stipulati in contract. Pana la aceasta data, le-am platit 10500 lei, lucrarea fiind gata in proportie de 70%, ei solicitandu-mi banii in avans mereu, desi in contract scria ca plata se va face dupa fiecare parte a lucrarii. Aveau stipulat in contract ca daca vor depasi termenul de 1 decembrie, sunt obligati sa imi ramburseze 10% ca dauna de intarziere... suntem in 10 ianuarie si inca mai avem mult. Aseara am fost amenintata de cel care coordoneaza firma, ca daca astazi nu le platesc 800 lei extra, pe 4 mp de masca din rigips (pretul pietei pt executarea unei masti fiind de max 36 lei pe mp), plus inca 2000 din suma din deviz, ei vor desface ce au lucrat, pt ca pana la plata integrala a lucrarii, ce s-a facut acolo apartine firmei. Pe proprietatea mea, cu materialele mele, si ca le-am platit deja 10500 lei, ei ma ameninta in acest hal...
imi este teama sa mai colaborez cu ei, plus ca imi cer sume exorbitante pt aceste masti, si tergiverseaza lucrarea.
Va rog sa imi dati un sfat cu ce pot face, va mentionez ca nu am platit tva pe suma pe care le-am platit-o deja, nu am chitanta/bon... am ajuns sa stau cu teama si sa imi pazesc peretii :(
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:33, 13 Ianuarie 2018
De asemenea, antreprenorul garanteaza lucrarea 5 ani, iar instalatiile 2 ani, obligandu-se in cadrul termenului sa remedieze eventualele defecte de calitate.
Daca ati semnat contractul in conditia +TVA nu aveti ce face.

Pretul trebuia exprimat cu TVA inclus, au facut o "manarie" sa va prinda, daca puneau pretul cu TVA inclus era posibil sa nu acceptati pretul.

Cum se finalizeaza contractul din moment ce aveti trecuta o valoare estimativa?
Este trecuta o clauza privind stabilirea pretului final?

Deoacamdata nu aveti nicio confirmare ca ati platit vreun leu pentru lucrari chiar daca aveti martori.

Trimiteti-le un mail in care le cereti sa va confirme primirea sumei de 11500 lei pe care le-ati dat-o pana la data de ..... si la care au fost prezenti dna/dl...... si sa va comunice suma estimata ramasa de plata si termenul de finalizare al lucrarilor.

Cum tineti legatura cu ei, telefonic, prin whats up, mail, personal?
Este prevazuta o modalitate de notificare/comunicare in contract, adresa de corespondenta, tel, fax, adresa de email?
Doamna, este o practica des intalnita ca in contracte pretul sa se treaca ca x+TVA. Firmele sustin (in special in cazul contractelor care se deruleaza pe o perioada mai lunga) ca vor sa se protejeze, si pe client, de eventualele variatii ale TVA (ca s-au mai modificat taxe "peste noapte"), insa e si un artificiu comercial, suna mai bine 9 lei +TVA decat 11 lei, nu?
Daca asa scrie in contract, sunteti legat de acel contract, deci va trebui sa le achitati si contravaloarea TVA. Luati-o si allfel, cheltuiti sub 3000 RON pentru o lectie de viata (a se citi si intelege in detaliu orice document, inainte de semnare)
Preiau eu lucrarea, contactati-ma in privat . I dau eu afara pe indivizi si preiau eu lucrarea.
@pop_m, practica la care faceti referire se practica intre firme si nu intre o firma si o persoana fizica.
A fost o metoda de inselare a clientului.
Cand va duceti in supermarket aveti pretul afisat cu +TVA ?
Ar putea sa faca o sesizare si la ANPC pentru inducere in eroare.
Firma trebuia sa prezinte pretul intreg, TVA ul il schimba guvernul si se anunta prin programul de guvernare, in plus TVAul nu se schimba de pe o zi pe alta incat sa se justifice "protejarea" firmei de fluctuatiile TVA.
Cat sa dureze o renovare a unui apart de 2 camere, mai mult de 4 ani? Nici macar o formula de escaladare a pretului nu poate fi acceptata in contractele cu PF.
Variatia TVA si aparitia de taxe sunt povesti pentru adormit copii. Ce e drept, si necunoscatorii! Din aceste motive se apeleaza la profesionisti sau rude, prieteni, cunostinte, care au cat de cat idee despre ce presupune semnarea unui contract.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Tva lucrare hidroizolatie??? catalinaionescu catalinaionescu Buna ziua! La blocul nostru s-a efectuat o lucrare de hidroizolatie. La prezentarea ofertelor in comitet, firma care a si executat lucrarea avea pretul si ... (vezi toată discuția)
Schimbare acoperis - inselaciune sau nu mitachealina mitachealina O firma de renovari in constructii ne-a schimbat acoperisul casei cu o echipa de 7 oameni. Oferta initiala a devenit cu 38% mai scumpa la sfarsitul lucrarii, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli reparatie acoperis de tigla geo28 geo28 Buna ziua,am niste nelamuriri legate de reparatia unui acoperis de tigla si de felul cum trebuie sa fie impartita pe apartamente contributia pentru acoperis, ... (vezi toată discuția)