Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Incetare actiune in instanta

Daca am primit citatia de chemare in judecata in calitate de parat mai pot face o intelegere cu reclamantul ca sa nu mai ajung la proces?Acest lucru il pot scrie in Intampinarea catre tribunal si sa adaug acordul meu pentru plata sumei datorate?
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 12:42, 12 Ianuarie 2018
Aveti aceasta posibilitate, prin prisma incheierii unei tranzactii. Art. 438 C.pr.civ. stabileste conditiile in care se poate lua act de tranzactie, respectiv:
(1) Partile se pot infatisa oricand in cursul judecatii, chiar fara sa fi fost citate, pentru a cere sa se dea o hotarare care sa consfinteasca tranzactia lor.
(2) Daca partile se infatiseaza la ziua stabilita pentru judecata, cererea pentru darea hotararii va putea fi primita chiar de un singur judecator.
(3) Daca partile se infatiseaza intr-o alta zi, instanta va da hotararea in camera de consiliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de expedient data in lipsa mihaelamariaana mihaelamariaana Se poate da hotarare de expedient pentru incuviintarea unui acord de mediere (in care s-au partajat mai multe suprafete de teren) in lipsa partilor, daca in ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar gyandy gyandy Buna ziua. Intr-un dosar de partaj judiciar cu 2 parti care au de impartit o mostenire in raport 50% fiecare,una din parti propune ca sa primeasca pentru ... (vezi toată discuția)
Ieșirea din indiviziune pe cale judecătorească Enescu Nicolae Enescu Nicolae Suntem doi frați și deținem în comun un teren agricol cu o suprafață de 2 ha. Dorim să ieșim din indiviziune pe cale judecatorească. Am căzut de ... (vezi toată discuția)