avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dreptul la pensie de urmaș după căsătorie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dreptul la pensie de urmaș după căsătorie

Sunt unicul urmaș după decesul mamei, am sub 26 ani și studiez. Urmează sa ma căsătoresc și as dori sa știu dacă mai beneficiez de pensie de urmaș după căsătorie dacă îmi continui studiile.
A doua intrebare este dacă legea condiționează finalizarea studiilor (susținere licenta/examen disertație) pentru continuarea primirii pensiei?
De asemenea, este menționat dacă studiile trebuie urmate la zi sau este acceptat și studiul la fără frecventa?
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 15 Ianuarie 2018
În sistemul public de pensii, plata pensiei încetează începând cu luna următoare celei în care copilul, beneficiar al unei pensii de urmaș, a împlinit vârsta de 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept pensie urmas IonMihalcea IonMihalcea Buna ziua, Sunt student in anul 2 de masterat. In urma decesului unuia dintre parinti primesc pensie de urmas. Va rog sa-mi spuneti daca voi primi aceasta ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua am o nelamurire: Pana la ce varsta pot primii pensia de urmas (daca frecventez o scoala acreditata) .26 de ani inclusiv, adica de la 27 se ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas militara georgi87 georgi87 Buna! As dori sa stiu in conditiile in care eu implinesc 26 de ani anul acesta in decembrie, si acuma in octombrie incep anul 2 de master,mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)