Buna ziua!
Am imprumutat unei cunostinte o suma de bani si de 3 ani tot incerc sa-i recuperez. Daca il conving sa semneze la notariat o declaratie prin care sa recunoasca suma si sa-si asume un termen de rambursare, la scadenta, acest act are putere executorie? Sau trebuie sa-l dau in judecata sa-mi recuperez suma? Cat ar fi aproximativ taxa notariala?
Va multumesc!
incercati sa-i propuneti o intalnire la notariat pentru a incheia acelact ,atfel sansele dvs sunt 0 in a va mai recupera banii,chiar daca aveati un inscris subt semnatura privata ,trebuia parcurs un proces care dura destul de mult ,etc.............
si oricum sper ca si daca faceti actul la notar ,in executare sa aveti de unde sa va indestulati .................cam dificl,dar asta e greseala eomeneasca si fereste-ma doamne de prieteni ca de dusmani ma feresc eu.
succes
Am si eu o problema asemanatoare,am imprumutat un "prieten" avocat o suma foarte mare.Spre fericirea mea am facut un act la notar in care se mentiona suma si termenul limita pana la care putea sa imi restituie suma.Bunul meu prieten a disparut din tara.Stiu ca dandu-l in judecata sigur o sa castig.Problema e ca el nu vrea sa imi restituie banii.Toate bunurile sale sunt pe numele altcuiva.Ce solutie ar fi ca sa imi recuperez banii ?Exista posibilitatea ca neavand bunuri(adica bunuri care sa fie trecute pe numele lui)sa faca puscarie sau sa isi piarda dreptul de a profesa?Ce solutie poate da instanta?Merita sa il chem in instanta?
Si daca il execut silit ce pot obtine,repet nu are nici un bun trecut pe numele lui?E avocat,a fost destul de inteligent sa nu treaca nici un bun pe numele lui.
Imprumut
anisiaileana
va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)