avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ma pot casatori la 17 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ma pot casatori la 17 ani

In toamna pe 17 noiembrie 2018 fac 17 ani ma pot casatori cu iubitul meu?
Mentionez el are 21 si pana acum nu am avut niciodata relatii sexuale insa parintii mei nu sunt de acord ce pot face in aceasta privinta
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 20 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu o minora OVYBUB OVYBUB Buna ziua De cateva luni stau cu o minora care a inplinit varsta de 16 ani in aprilie eu em 22 ani. Si vreau sa ma casatoresc cu ea se poate cu acordul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua - condiții căsătorie minoră Alexandru anitoiu Alexandru anitoiu Am și eu o întrebare, O fata de 17 ani ce are copil se poate cununa? E o întrebare scurta.. Va mulțumesc. (vezi toată discuția)
Căsătorie la 16 ani Loryley Loryley Bună ziua. Fiica mea împlinește 16 ani în luna august si ar vrea să se căsătorească anul acesta. Care e procedura si cât timp durează. Vă ... (vezi toată discuția)