avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... complice talharie calificata minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

complice talharie calificata minor

Politistii Biroului de Investigatii Criminale au depistat si identificat pe Robert de 16 ani, Traian de 17 ani, ca fiind principalii suspecti de savarsirea a doua infractiuni de talharie. In 6 ianuarie, ora 05.25, Andrei de 25 ani, din ...., reclamand ca prin agresiune acestuia i-a fost furat telefonul mobil, iar Robert nu a fost la locul faptei, cand s-a intamplat, ci s-a gasit ulterior cu Traian.

Intrebarea mea, este, ce poate pati Robert, deoarece el doar l-a asteptat pe Traian, nu a fost cu el cand a furat telefonul.
Momentan a primit 2 luni de Control Judiciar, iar apoi va urma procesul.
Ce va pati Robert, fiind la prima fapta?
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
alex231, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:44, 6 Decembrie 2021
Buna ziua, fiul meu are 15 ani este in arest preventiv pt 30 zile pt complicitatea de tâlhărie calificată ,nu mai are antecedente penale .Ce șanse are ?
Sanse la ce?
Buna seara ce pepdesa ar putea primi.?



Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Sanse la ce?

ART. 114 c.p.
Consecinţele răspunderii penale
(1) Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
(2) Faţă de minorul prevăzut în alin. (1) se poate lua o măsură educativă privativă de libertate în următoarele cazuri:
a) dacă a mai săvârşit o infracţiune, pentru care i s-a aplicat o măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este judecat;
b) atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.

Pentru o apărare calificata trebuie angajat avocat.
Avocatii pot face lucruri incredibile chiar și atunci când nu par sa existe speranțe.

Contează enorm și pledoaria avocatului la proces.
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complice la furt Samoila Elena Samoila Elena Buna ziua! Am un verisor in varsta de 16 ani care acum o luna jumate a fost complice la un furt. Au fost prezente 4 persoane la locul faptei, s-au sustras 2000 ... (vezi toată discuția)
Minor in curs de judecată penal de 13 ani Daniela Ali Daniela Ali Buna ziua, A-și dori sa stiu daca un minor de 15 ani cand a fost comisa fapta cu partea de intimat inculpat in proces de 13 ani fara antecedente penale poate ... (vezi toată discuția)
Act sexual intre minori Hulio Hulio Salutare, daca 2 minori au intretinut relati sexuale din care a rezultat un copil, si parintii fetei vrând sa il de-a in judecata pe baiat care a implinit ... (vezi toată discuția)