Buna ziua. Am inchiriat o masina in luna iunie 2017 in Italia si astazi am primit o scrisoare de instiintare de la Politia din Venetia ca am primit amenda pentru incalcarea vitezei legale. Mentionez ca data constatarii este 29 iunie 2017 si eu am primit astazi 29 ian 2018, dupa 7 luni instiintarea de incalcare a vitezei legale si ca o pot contesta. Exista un termen de prescriere in situatia in care nu sunt instiintat? Stiti ca in Romania, daca in termen de 6 luni de la constatarea contraventiei nu esti instiintat, PV se prescrie. Multumesc!
Buna din nou.
Ma poti ajuta si pe mine? Am primit acum dupa 1 an si 2 luni o amenda pentru parcare neregulamentara in Verona. Am primit plicul pe 4 septembrie 2018 si PV este din 28 iunie 2017.
As vrea sa contest la Prefectura din Verona. Am vazut ce ai scris in italiana mai sus, dar te rog daca ma poti ajuta cu traducerea in italiana si a altor fraze si anume:
In primul rand as dori sa -mi anulati PV pentru ca l-am primit dupa 432 de zile de la data constatarii faptei contrar prevederilor art 201
In al doilea rand, desi contractul de inchiriere a masinii Fiat 500, nr...a fost incheiat pe numele meu, masina nu a fost condusa de mine in acea zi, 28.06.2017, ci de sotia mea, care avea dreptul sa o conduca, conform acestui contract.
In al treilea rand, PV nu este semnat de mine sau de sotia mea. In toate tarile UE, atunci cand se intocmeste un PV de contraventie, daca nu este nimeni la masina se lasa o copie a PV pe parbriz,. In acest fel se evita cresterea sumei de plata prin faptul ca cel care se presupune ca a comis fapta a luat la cunostinta de acest lucru si in consecinta va plati suma minima prevazuta de lege si nu o suma majorata.
In al patrulea rand la PV nu s-a atasat nicio poza din care sa rezulte ca masina a fost parcata in ziua, ora si zona indicata in PV.
Deci politistul italian poate incheia cate PV vrea el stiind ca nimeni nu-l poate contrazice. Tu parchezi regulamentar, platesti taxa de parcare pe strada spre ex si apoi dupa ce ai plecat din zona respectiva arunci bonurile de parcare si te poti trezi cu o amenda ptr neplata sau parcare neregulamentara! Ciudat pentru o tara ca Italia care e in UE de la infiintare. Pana si in Romania s-a facut cat de cat o aliniere a legislatiei rutiere cu cea europeana. Astfel, daca esti inregistrat de camere Radar omologate, cu mai mult de 50 km/h decat viteza legala, proprietarul masinii primeste hartie acasa in care este specificata contraventia si sa trimita politiei numele persoanei care a condus autoturismul. La polita RCA, incepand cu luna august 2017 pot fi adaugati mai multi conducatri auto, iar in caz de accident, nu se mai mareste suma de plata a RCA anul viitor pentru proprietar ci pentru cel care a condus. In cazul parcarilor ilegale sau neplata parcarii, politia locala nu are dreptul sa incheie proces verbal sau sa legitimeze conducatorul auto, ci numai un agent de circulatie.