avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Amendă pentru încălcarea vitezei legale în Italia, ...
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Amendă pentru încălcarea vitezei legale în Italia, primită la 7 luni de la comiterea faptei. Am șanse de câștig dacă o contest?

Buna ziua. Am inchiriat o masina in luna iunie 2017 in Italia si astazi am primit o scrisoare de instiintare de la Politia din Venetia ca am primit amenda pentru incalcarea vitezei legale. Mentionez ca data constatarii este 29 iunie 2017 si eu am primit astazi 29 ian 2018, dupa 7 luni instiintarea de incalcare a vitezei legale si ca o pot contesta. Exista un termen de prescriere in situatia in care nu sunt instiintat? Stiti ca in Romania, daca in termen de 6 luni de la constatarea contraventiei nu esti instiintat, PV se prescrie. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: rozalia67 , utilizator 21:05, 27 Noiembrie 2018
OK. Deci in situatia in care nu platesti amenda amenda se dubleaza si devine titlu executoriu. Ce inseamna asta ca ma pot trezi in urmatorii 5 ani cu poprire pe cont? Daca nu, dupa 5 ani se prescrie amenda ca si in Romania. Sau pot fi nevoit sa platesc amenda daca mai merg in acesti 5 ani in Italia? Sau daca nu merg in Italia in urmatorii 5 ani nu ma mai intreaba nimeni nimic?
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc. In Romania nu este asa. Daca in 5 ani nu ai fost notificat sau nu s-a facut nimic pentru recuperarea debitului atunci fapta se prescrie si nu se mai trimite titlu executoriu.
Acum am o intrebare: in scrisoarea primita scrie ca amenda se plateste cu 0 reducere de 30% in 5 zile de la primire sau de la contestare. Eu daca acum fac contestatie la Prefect inseamna ca in 5 zile de la primirea plicului pot plati doar 70% in situatia in care mi se respinge contestatia ? In scrisoare scrie ca pot face contestatie in termen de 60 zile de la primire a plicului.
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
eadn.ilie, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Mie in scrisoarea primita imi spune ca pot face contestatie la Prefect in 60 de zile de la primire sau la judecatorul de pace, dar la acesta dupa ce am platit amenda. Eu o sa fac la prefect invocand cele 433 de zile scurse de la intocmirea PV. Eu de ce spun ca sistemul de penalitate nu e corect, ptr ca daca aveam o copie a pv ului cat am stat in Italia plateam amenda de 57 euro si nu de 111 cat e acum (incluzand chelt postale si alte cheltuieli).

Alte discuții în legătură

Prescriere amenda viteza in italia Bgd30 Bgd30 Buna seara! Am primit o instiintare de contraventie de la politia locala a unui oras din Italia, prin care mi se comunica ca am depasit viteza legala cu ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie italia CsmR92 CsmR92 Buna ziua, am fost in italia cu masina inscrisa in romania (pe numele cuiva din familie) si ieri am primit o instiintare de la o firma (pro kolekt) care imi ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera prin posta georderik georderik am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu ... (vezi toată discuția)