Buna ziua. Am inchiriat o masina in luna iunie 2017 in Italia si astazi am primit o scrisoare de instiintare de la Politia din Venetia ca am primit amenda pentru incalcarea vitezei legale. Mentionez ca data constatarii este 29 iunie 2017 si eu am primit astazi 29 ian 2018, dupa 7 luni instiintarea de incalcare a vitezei legale si ca o pot contesta. Exista un termen de prescriere in situatia in care nu sunt instiintat? Stiti ca in Romania, daca in termen de 6 luni de la constatarea contraventiei nu esti instiintat, PV se prescrie. Multumesc!
Buna seara,
am primit doua amenzi pentru depasirea vitezei in Italia spre Padova Est (la 2 minute diferenta); la o limita de 90 km/h aveam 109,10 km/h (orele 04.55) si 107 km/h (orele 04.57). In amandoua scrisorile scrie ca pot plati in 5 zile euro 194,94 sau in 60 zile euro 262,54. Nu scrie ca pot face contestatie. Mentionez ca plata trebuie facuta la o societate care recupereaza creditele Nivi sau daca se efectueaza un transfer bancar societatea care incaseaza banii e Abaco SpA.
Evenimentul s-a intamplat in data 12.08.2017, iar amenzile le-am gasit in cutia postala in data 02.11.2018. Din ce am citit pe site pare ca s-au prescris. Au trecut 360 zile. Ce ar trebui sa fac? Pot contesta la Prefectul Padovei? Cum se poate sa fi gasit scrisorile in cutia postala fara sa semnez la primire? De cand pot considera 5 zile? Vi se pare normala cifra indicata ca amenda?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Dumitru
Buna seara.
Pai si asta e normal ca sa conteze data la care Politia trimite plicul? Pai din Italia pana in Romania poate face 3 luni? Eu din experientele pe care le-am avut cu amenzile la italieni spun un singur lucru: indiferent ce faci n-ai sanse de castig. Eu am asteptat 1 luna sa mi se spuna data la care politia a trimis informare la firma de inchirieri si nici pana azi n-am primit raspuns. Poti da si un email politiei din Padova ca sa-ti explice data la care a trimis instiintarea, Poti face si contestatie la prefect dar trebuie sa platesti suma majorata ptr ca depasesti cele 5 zile de la instiintare. Si aici e mare tampenie. Daca platesti amenda si faci contestatie la prefect nu ti se ia in considerare ptr ca se considera ca prin plata amenzii ti-ai recunoscut vina. La italieni nu exista prezumtia de nevinovatie. Pana si la noi se aplica acest lucru. Daca contesti un PV in instanta si castigi ti se restituie suma pe care ai platit-o ca amenda!
Buna seara,
Am primit si eu azi 12nov2018 o notificare de plata a unei amenzi tot in zona Padova pentru depasirea limitei de viteza cu 9km peste cea de 90km
Data infractiuni este 2017-07-23. Instiintarea este de la 'Corpo di Polizia Locale, Comune di Padova. Cei care se ocupa de recuperarea acestei amenzi sunt Nivi Credit. Am primit pe verso si datele de banca etc...
Intrebarea mea este, de unde stiu ei ca eu am primit intradevar instiintarea?Pe plic nu am nici macar o stampila. Doar am gasit plicul in posta.Suma de plata in termen de 5 zile este de 75,47 €. Singura data recenta care apare pe notificare este data de 30-10-2018.
Daca ei se iau dupa acea data, inseamnca ca am depasit deja termenul de 5 zile.
Cum as putea demonstra ca eu efectuez plata in timp util.
Mai mult ca sigur o sa achit c/v amenzi pt ca mai am drumuri prin toata Italia si nu am nevoie de surprize.
Singura problema este ca nu pot dovedi data cand am primit plicul.
Credeti ca e o problema?
Multumesc pt cei care o sa raspunda!