Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile?
Dl avocat, va contraziceti fata de primul raspuns pe care l-ati oferit. Cum adica sa faca adrese catre banca pentru a se vira doar maxim admis de lege, dar contul sa ramana blocat cat timp exista datoria? Tocmai acesta este scopul legiferarii de 1/3 din salariu, pentru ca debitorul sa-si poata folosi veniturile salariale aferent traiului zilnic, pentru a nu aduce atingere dreptului la viata, la sanatate etc. Cum sa ramana blocat contul cand acesta cuprinde si pensia de intretinere minor, ce nu reprezinta venit exigibil la executare?
Avem jurisprudenta cu aceste practici ilegale ale bancilor, cu dubla executare a popririi, o data la angajator si inca o data tot suma din salariu, virata de banca.
In acel cont pot intra bani si din alte surse, se merge la banca, si se pot retrage doar banii pt copil, restul de salariu - cele 2/3 ramase dupa retinerea la sursa ( daca e cazul) si alocatia copilului daca e cazul. Daca exista un card atasat, nu il mai poti folosi ca si pana acum, asta e neplacut.
Mai rau e ca se plateste si comision pt operatiunea asta- blocat/ deblocat, iar blocat pana luna viitoare cand o ia de la capat.
De comision, ne-a zis o utilizatoare.
ELLA, ”am gresit” pentru ca partea sa inteleaga ce se intampla cu banii. Riguros ar fi fost sa spun ca se blocheaza toata suma, dar, urmare a demersurilor partii, catre executor vor fi virate doar maximele prevazute de lege.
Multumesc pentru ajutor. Am rezolvat cu juristul angajatorului. Intradevar, contul ramane blocat pana la adresa angajatorului catre banca prin care se confirma ca suma poprita se retine direct la angajator.
Executare silita
campion
Buna ziua!
Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)
Executare silita.
MARINA11
Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)