avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Banca nu vrea să ne acorde creditul până nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Banca nu vrea să ne acorde creditul până nu rezolvăm o problemă din contractul de vânzare-cumpărare a imobilului. Ce șanse am să rezolv la notariat această problemă?

Buna seara, as avea nevoie sa imi spuneti va rog in cazul in care semnez un contract de vanzare cumparare pentru un imobil iar ulterior se merge la banca acolo sesizandu-se o greseala in contractul de credit, acest nefiind semnat adica s-a renuntat la semnarea lui pana se va remedia problema, se poate anula contractul de vanzare si sa se restituie suma platita? Mentionez faptul ca, contractul nu a fost inregistrat, depus la cartea funciara. Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gabriello005 , utilizator 08:17, 9 Februarie 2018
Buna seara,
Nu se semneaza contractul pana nu se face plata.
Daca este o eroare materiala atunci aceasta se inreapta.
Daca este vorba despre altceva, atunci contractul este lovit de nulitate.
Multumesc de raspuns..nu stiu in ce masura considerati a fi o eroare materiala..noi am fost trimisi de catre banca prima data pentru semnarea contractului de vanzare cumparare. Ulterior am mers la banca unde avand contractul de credit in fata am observat ca era alta optiune pentru plata acestuia nu ce am ales noi. Am optat pentru credit ipotecar cu robor la 3 luni +valoarea procentuala de 2.25 iar in contract era altceva adica robor la 6 luni + val. de 2,6..Observand acest lucru nu am mai semnat contractul la banca insa cel de la notar a ramas semnat..ma repet fiind indrumati de cei de la banca sa semnam la notar inainte. Este clar ca a fost ceva premediat in ideea in care vorbim de un credit si se aplica altul insa nu avem dovada decat verbal, mai ales ca noi am semnat ceva hartii cu tipul ala de credit..semnand intr-un mod rapid..gen "aici"..totul fugitiv in ideea de a ramane la valorile mai mari.. Ma intereseaza faptul daca in privinta notarului se putea face ceva tinand cont ca am platit contractul acesta dupa o zi fiind anulat si sa trebuiasca platit ulterior pe cand se va modifica creditul precum credeam ca va fi facut de la inceput.
Va multumesc!

Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati sesizat gresala de la banca in aceeasi zi, nu cred ca era nici o problema in a va intoarce la notariat si a reface contractul de vanzare cumparare. Ideea e ca actul de vanzare cumparare inca mai poate fi adaptat/completat/refacut in aceeasi zi, cat mai repede posibil, inainte de a fi dus de angajatii biroului la Carte Funciara, pentru intabulare.
In contractele de vanzare cumparae nu se mentioneaza indicele robor si alte aspecte specifice bancii. Intereseaza in principal pretul total, avansul, restul de pret si modalitatea de plata catre vanzator.
Multumesc,
Ce vreau sa va spun este ca da intradevar nu sunt date financiare in contractul de vanzare cumparare..problema fiind faptul ca s-a semnat acesta. Pentru modificarea creditului de catre cei de la banca ni s-a spus ca trebuie toate actele refacute tinand cont ca este vorba de alt credit...Pentru creditul anterior ce s-a gresit noi am facut promisiunea cu avansul de 15% la banca..nefiind redactat de notar ( nu a fost necesar ne-a indrumat d-na da la banca).
In situatia de fata la contractul de credit care va fi refacut este necesara promisiunea cu avansul sa fie facuta la notar..insa acest lucru nu a fost posibil deoarece contractul fiind semnat cu o zi inainte promisiunea isi pierde valoare..sunt 2 lucruri ce se contrazic.
Urmatoarea zi am fost nevoiti sa mergem din nou la notar sa anulam contractul facand declaratii.
Precizez faptul ca acel contract nu a fost dus la cartea funciara, in ziua semnarii..a doua zi s-a si anulat. Acum intrebarea mea este vi de pare normal sa platesc taxele notariale de 2 ori? Ca bineinteles asta va urma.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Daca pretul final,avansul,ratele din contractul notarial nu coincid cu cele din contractul incheiat cu banca solicitati notarului un act aditional ptr.modificare,lcaz contrar trebui sa actionati in instanta ptr.modificare/anulare.

Alte discuții în legătură

Prestatie tabulara patitul 2 patitul 2 Buna ziua, Am o problema majora si v-as cere niste sfaturi. Impreuna cu fratele meu am cumparat un apartament in anul 2007. La semnarea antecontaractului ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)
Anulare promisiune vanzare-cumparare imobil mariana_aba mariana_aba Buna seara, urmeaza sa vand o locuinta prin credit si as vrea sa stiu care este procedura de anulare a promisiunii de vanzare in cazul in care cumparatorul ... (vezi toată discuția)