avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... există diferentiere între datoriile mostenite?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

există diferentiere între datoriile mostenite?

Dacă pasivul moștenit provine din datoriile unui defunct la fisc înseamnă că se plătesc de către moștenitori chiar dacă nu există active in patrimoniul succesoral?Sau dacă datoriile provin de la moștenirea unor firme? Există diferențe sau in cazul datoriilor la fisc se aplică doar codul fiscal și nu codul civil care spune că datoriile se plătesc doar in limita patrimoniului?
Cel mai recent răspuns: --clau-- , utilizator 11:07, 4 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Un moderator al acestui site mi-a citat art 23 și 27 din codul fiscal în cazul datoriei fiscale provenite de la atragerea răspunderii administratorului (tata avea atrasă răspunderea.)Cum e cu codurile astea?Se contrazic unul pe altul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Institutia acceptarii sub beneficiul de inventar vasile2013 vasile2013 Nu am reusit sa gasesc in codul civil daca mai exista in cazul mostenirii institutia acceptarii acesteia sub beneficiul de inventar....Mai exista ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat -debitor decedat npr82 npr82 Buna ziua. Tatal meu a contactat in 2008 un credit de nevoi personale in CHF de la piraeus fara asigurare de viata.. In 2009 a decedat si creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Plata datoriilor celui decedat lami lami Pe scurt : M-am despartit de sotul meu in 2002 dar in 2013 cu hotarare de divort , eu revenind la numele purtat anterior . Avem un baiat de 28 ani . Baiatul a ... (vezi toată discuția)