avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la bursa medicala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la bursa medicala

Buna seara as dori sa știu și eu dacă copilul meu cu autism are dreptul la bursa medicală pe acest diagnostic. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nellyy , utilizator 11:43, 26 Ianuarie 2022
Buna ziua! Doresc sa știu, daca copilul meu are dreptul la bursa medicala avand urmatoarele boli : trombofilie ereditara urmand tratament nelimitat cu anticuagulante si psoriazis vulgar . Va mulțumesc !
Acordarea burselor pentru motive medicale se face cu avizul medicului de circa si a medicului specialist de unde rezulta una din urmatoarele afectiuni: bolnavi de TBC si care se afla in evidenta dispensarelor scolare ori bolnavi de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbtie grave, insuficiente renale cronice, astm bronsic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatita cronica, glaucom, miopie grava, boli imunologice sau infestati cu virusul HIV ori bolnavi de SIDA sau care sufera de poliartrita juvenila, spondilita anchilozanta ori reumatism articular, handicap locomotor; acordarea burselor pentru motive medicale se face pe baza certificatului eliberat de medicul specialist si avizat de medicul de familie/medicul de la cabinetul scolar.
[ link extern ]
Cat este bursa medicala?


Cornel Vasile a scris:

Beneficiaza de burse sociale :
Orfani, bolnavi de TBC si care se afla in evidenta dispensarelor scolare, cei care sufera de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbtie grave, insuficiente renale cronice, astm bronsic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatita cronica, glaucom, miopie grava, boli imunologice, cei infestati cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, cei care sufera de poliartrita juvenila, spondilita anchilozanta sau reumatism articular, handicap locomotor.

Bursa pentru motive medicale se obtine cu avizul medicului abilitat sa avizeze acordarea burselor conform legii, numai dupa efectuarea unor anchete sociale pentru a se analiza starea materiala a familiei .

Acordarea burselor medicale se face pe baza certificatului eliberat de medicul specialist si avizat de medicul de familie/medicul cabinet scolar .

Bursele acordate in anul scolar 2021-2022 sunt:
[ link extern ]
Buna ziua.Stie cineva unde se depun dosarele pentru bursa medicala a prescolarilor?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baiatul meu de 13 ani are diabet de tip 1 , poate primi bursa de la scoala? Bucur Alexandra Bucur Alexandra Buna seara .baiatul meu de 13 ani are diabet de tip 1 ..m-ar interesa daca poate lua si el bursa de la scoala ..unde anume as putea sa intreb ..si daca este o ... (vezi toată discuția)
Burse elevi cu probleme oftalmologice CATALINA-MINA CATALINA-MINA Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu bursele pt elevii cu probleme oftalmologice. Care sunt conditiile pt a beneficia de bursa, in ce situatii, ce ... (vezi toată discuția)
Bursă socială facultate. ClaudiuCSI ClaudiuCSI Salutare, doresc să aplic pentru o bursa socială, venitul din cadrul familiei mele fiind unul modest și mă încadrez cu siguranță. Întrebarea este ... (vezi toată discuția)