avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Prescriere amenda viteza in Italia
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Prescriere amenda viteza in Italia

Buna seara!
Am primit o instiintare de contraventie de la politia locala a unui oras din Italia, prin care mi se comunica ca am depasit viteza legala cu 14km/h pedata de 05.01.2017. Instiintarea a venit cu mai mult de un an dupa savarsirea faptei. Conform legii romane in vigoare OUG 2/2001 art 13 din dispoziții generale spune ca neinstiintarea in termen de 6 luni duce la prescrierea faptei. Intrebarea e aceasta amenda trebuie contestata sau e deja nula?
Cel mai recent răspuns: dan1979b , utilizator 17:42, 11 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Bgd30 a scris:

Statul roman in ce baza legala va aplica amenda la impozit?


Amenda la impozit?

Ce anume vreti sa spuneti?
intrebarea era adresata lui @cyan.
multumesc de link. A fost util.

Gabriela Monica Ionescu a scris:



Bgd30 a scris:

Statul roman in ce baza legala va aplica amenda la impozit?


Amenda la impozit?

Ce anume vreti sa spuneti?


Salut, cum ai rezolvat pana la urma problema?
Am primit si eu o astfel de amenda din 03.12.2017 acum in 08.01.2019 (asa scris pe foaie) dar am primit-o in postă in 18.01.2019.
Buna seara,
A primit si fratele meu o astfel de amenda prin posta - eveniment intamplat in iulie 2017 in Padova. Se pare ca l-au instiintat in iunie 2018 despre avet caz dar el zice ca nu a primit nimic in posta. In octombrie 2020 primeste o scrisoare de la niste avocati din Italia la care este atasata si notificarea din 2018 si i se solicita niste sume foarte mari. In cat timp se prescrie aceasta amenda? Cum va fi pusa in executare amenda pe teritoriul Romaniei? Poate face contestatie la executare la instanta din Romania?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
dan1979b, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru acces in zona zero florenta - italia cosmiivan cosmiivan Buna seara, as dori sa stiu daca o instiintare de plata ( amenda pentru acces in zona zero Florenta) primita cu posta rapida de la o firma italiana care ... (vezi toată discuția)
Amendă pentru încălcarea vitezei legale în italia, primită la 7 luni de la comiterea faptei. am șanse de câștig dacă o contest? eadn.ilie eadn.ilie Buna ziua. Am inchiriat o masina in luna iunie 2017 in Italia si astazi am primit o scrisoare de instiintare de la Politia din Venetia ca am primit amenda ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie italia CsmR92 CsmR92 Buna ziua, am fost in italia cu masina inscrisa in romania (pe numele cuiva din familie) si ieri am primit o instiintare de la o firma (pro kolekt) care imi ... (vezi toată discuția)