avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratie bloc - modificare chitanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratie bloc - modificare chitanta

Buna ziua,

In luna noiembrie, in blocul in care locuiesc, gazele au fost oprite din cauza unui locatar care a sunat direct la distributia de gaze spunand ca exista o scurgere. Cei de la gaze au venit, au sigilat valva pe bloc. Apoi s-a constatat ca gazele au fost oprite automat de sistemul de detectare instalat pe fiecare apartament. Pentru ca cei de la distributie au trebuit sa verifice fiecare apartament in parte, am fost anuntati ca vom fi taxati cu cate 40 lei/apartament. E o suma pe care nu doresc sa o platesc, pentru ca vinovat e locatarul care a sunat la distributie gaze si din cauza caruia s-a sigilat valva de gaz pentru tot blocul. Cand am facut plata la intretinere luna trecuta de la administratia blocului mi s-a scris pe chitanta si faptul ca am achitat taxa de 40 lei, lucru pe care l-am observat ulterior.
Prin urmare, intrebarile mele sunt: pot sa refuz achitarea taxei respective?; si daca da, pot cere administratiei sa modifice chitanta sau suma de 40 de lei pe care am achitat-o sa fie trecuta la cheltuielile de intretinere?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri si ajutor!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:02, 8 Februarie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rezolvarea unor astfel de situatii este destul de complicata. In mod normal cine produce un prejudiciu altuia din vina sa trebuie sa il despagubeasca.
In legea 230/2007 art 14 se prevede ca niciun proprietar nu va afecta, prejudicia dreptul de proprietate al celorlalti proprietari. Prin inchiderea gazelor se poate considera ca le-a fost afectat dreptul de proprietate. Ideea este ca cazul unui bloc cu 50 apartx 40 lei/ap. il cam bagi in corzi pe un proprietar, data urmatoare poate fi randul altui proprietar si tot asa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va confruntati cu situatie delicata
Nu este de preferat sa acuzati vecinul ca a informat furnizorul de gaze,era mai bine daca se intampla o nenorocire?
Aveti certitudinea ca evemntuala scurgere de gaze se datora vecinului care a sesizat furnizorul de gaze?
Apreciati ca se poate pune in discutie suma de 40 de lei cu eventualele pierderi materiale sau chiar de vieti omenesti-situatie frecvent intalnita si prezentata de mass media tocmai pentru a preveni astfel de situatii neplacute ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sigilare gaze bloc in urma unei inspectari Valentin210 Valentin210 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Un vecin a facut o sesizare catre DistriGaz referitor la o scurgere de gaze pe scara ... (vezi toată discuția)
Plată pentru desigilare distrigaz. ieri, 2.01.2023, am avut următoarea situație-am ... Heather Heather Bună seara. Ieri, 2.01.2023, am avut următoarea situație-am constatat lipsa gazelor în apartament, am întrebat o vecină dacă are gaze, mi-a spus că nu ... (vezi toată discuția)
Rupere sigiliu robinet instalatie gaze AlexSa13 AlexSa13 Buna ziua, In cursul zilei de ieri 22.01.2019 cei de la Distri GAZ au venit si au inchis robinetul la gaze si au pus sigiliu. Motiviul sigilarii: Lipsa ... (vezi toată discuția)