avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ORD.50/1990 ,pct.3 anexa 2, pct. 160; 100%
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ORD.50/1990 ,pct.3 anexa 2, pct. 160; 100%

Bună tatăl meu a depus un dosar pentru pensionare și i sa spus că un document nu este valabil lucrând ca electrician in grupa a 2 a ORD.50/1990 ,pct.3 anexa 2, pct. 160; 100% și aș vrea să știu de ce nu mai este valabil documentul care s-a eliberat in 15.02.2001 lucrând la Robine Industriale s.a. (metalurgie UMB). Vă rog să îmi explicați să știu ce se poate rezolva.
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
Păduraru David, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:09, 23 Februarie 2018
In anexa adeverintei trebuie sa se regaseasca decizia interna a firmei prin care tatal dvs. a fost nominalizat ca beneficiar de grupa de munca.
Pentru a putea emite decizie, firma trebuia sa intocmeasca o documentatie care sa fie avizata de catre ITM pentru locurile de munca incadrate in grupa de munca. Pe locurile de munca pentru care s-a primit aviz de incadrare in grupa de munca, firma trebuia sa nominalizeze anual, beneficiarii de grupa de munca.
In carnetele de munca trebuiau sa existe inscrisuri, anuale, care sa mentioneze aceasta decizie.
Nu vi s-a spus motivul pentru care nu vi s-a luat in calcul acea adeverinta ?
I s-a spus că a lucrat la betoane. Și normal a lucrat ca electrician la firma respectivă.
Legat de mentiunea din adeverinta.
In Ordin nr. 50/ 1990 completat la 31.08.1994 se mentioneaza:
pct. 3. Beneficiază de încadrarea în grupele I şi II de munca, potrivit celor menţionate, fără limitarea numărului, personalul care este în activitate: muncitori, ingineri, subingineri, maiştri, tehnicieni, personal de întreţinere şi reparaţii, controlori tehnici de calitate, precum şi alte categorii de personal care lucrează efectiv la locurile de munca şi activităţile prevăzute în anexele nr. 1 şi 2.
Beneficiază, de asemenea, de aceleaşi drepturi personalul muncitor din construcţii-montaj sau din alte activităţi, care realizează lucrări de extinderi, modernizări sau reparaţii ale capacităţilor de producţie şi care îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii cu personalul beneficiarului încadrat în grupele I şi II de munca.
anexa 2
poz. 160 Personalul de la locurile de munca sau activitatile cu conditii nocive, grele sau periculoase, cu temperaturi scazute sau ridicate, in mediu d epulberi diverse, umiditate, zgomot, trepidatii, gaze toxice, radiatii, vapori de lacuri sau vopsele, in intreprinderile din industria materialelor de ctii. (hale sau poligoane de prefabricate din beton si beton celular autoclivizat, linii tehnologice de fabricare a ipsosului, ghipsului, agrocalcarului si dolomitei, produselor ceramice, materialelor de zidarie, dalelor mozaicate, marmorocului, ateliere de tamplarie-modelarie-chituire, executare carcase si confectii metalice precum si activitatea manuala de incarcari-descarcari si manipularea materiilor prime, semifabricatelor, produselor finite si combustibililor.
Unde se incadreaza in poz. 160 din ordin daca a lucrat la Robine Industriale s.a ? Ce profil de activitate are firma ? Era denumirea firmei in perioada la care se refera adeverinta ?
Tatal dvs., electrician, trebuia sa fie nominalizat printr-un document intern al firmei la locuri de munca incadrate conform avizului ITM in grupa a 2-a de munca. Acest document trebuie anexat la adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta 50/1990 grupa 2 de munca amy1890 amy1890 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa gasesc grupa de munca corecta a mamei mele care a lucrat la MASE PLASTICE la fostele IPP-uri mai multi ani. Asi dori sa-mi ... (vezi toată discuția)
Ordinul 50/1990, anexa ii, pct 160 considerati ca se aplica pentru ... oanaadina1308 oanaadina1308 ordinul 50/1990, anexa II, pct 160 considerati ca se aplica pentru lucru in conditii de radiatii , unde electromagnetice, sau doar pentru activitatea in ... (vezi toată discuția)
Ordinul 50/1990 republicat in 1994 anexa 2 pct.160 gned gned Buna seara,vreau sa stiu si eu la ce se refera Ordinul 50/1990 Republicat in 1994 Anexa 2 pct.160, va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)