Buna ziua! Sa spunem sa in timpul liber mai confectionez acasa , din tabla, ceva produse de genul tavilor de copt, farase pentru sobe, vatrare, etc. si le vand pe site-urile de profil. Poate ca intr-o luna imi ramane 100-150 de lei profit net, apoi poate 2-3 luni nu se cumpara nimic! Am inteles ca ANAF-ul are un departament care se ocupa cu monitorizari de acest gen! Intrebarea mea este: Trebuie sa declar acest venit si sa platesc impozit? In ce baza se calculeaza? Va multumesc frumos pentru rabdare si amabilitate!
Da, dar la o firma nu trebuie sa platesc un angajat permanent sau cel putin darile catre stat , indiferent daca am profit sau nu? Cum spuneam , eu lucrez ca agent de paza , noaptea si am ceva timp liber pe zi! La 100 de lei profit pe luna sau deloc ce firma sa-mi fac? Multumesc!
Nu. De exemplu daca va desfasurati activitateape un srl care va plati impozitul pe venitul microintreprinderii, deci numai cand veti avea si doar pe venitul din vanzari realizat. Nu sunteti obligat sa aveti angajati.putand activa dumneavoastra singur ca asociat unic si administrator. Este adevarat ca acele costuri pe care le veti avea cu infiintarea srl-ului vor fi mai semnificatve si veti avea de colaborat cu un contabil autorizat membru ceccar pentru a va depune cate o declaratie la trimestru ca si un bilant anual. Deci ganditi si calculati-va sansele de a identifica daca puteti sa scoateti cava venituri care sa va permita sa acoperiti cheltuilile si sa va ramana ceva pentru a renta afacerea. Costurile (in afara de cele cu materia prima) le acoperiti din valoare adaosului practicat.
Af sau srl
OleacuMihai
As dori sa deschid un mic magazin mixt intr-o localitate de langa Bucuresti pe care sa-l administrez eu si familia ,sotia si mama. Va rog sa-mi dati un sfat ... (vezi toată discuția)