avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Respectarea programului de vizită minor din punct de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Respectarea programului de vizită minor din punct de vedere al părintelui rezident

Buna ziua. Suntem divortati din luna aprilie 2016, La divort s-a stabilit autoritate comuna si domiciliul copilului la mama.
In luna octombrie 2016, fostul sot impreuna cu parintii au solicitat program vizita pentru copil. Pe fond au castigat, am facut apel unde am combatut doar dreptul de vizita al bunicilor, care au avut un comportament necorespunzator fata de copil. Am castigat apelul, ramanand doar dreptul tatalui la vizita.
Dupa calculele mele, in acest week-end era program de vizita. Tatal nu a venit.
Copilul este in clasa a opta, are 15 ani impliniti. Cand a fost audiat ultima data la tribunal, a explicat clar ca este intretinut 100% de mama si ca nu doreste relatii cu fosta familie, explicand acolo motivele, care au fost justificate cu documente si raspunsuri de la Autoritati (Politie, Protectia Copilului). Tatal nu isi doreste nici el relatii cu minorul, actiunea a fost initiata de parintii lui, pentru sicanarea mamei si pentru ca avocata dumnealor le-a promis ca va demonstra ca mama impiedica relatiile minorului cu bunicii si ca va fi penalizata cu sume mari de bani.

Intrebarile mele sunt urmatoarele: de acum incolo, in week-end-urile in care ar trebui sa fie program de vizita va trebui sa stam acasa? Noi duminica mergeam la film, la muzee, iar un week-end pe luna la mare/munte in functie de anotimp.
Mi-am facut deja programarea concediului si din cate am tot citit pe forum, va trebui sa il reprogramez sa nu se suprapuna cu programul de vizita?
Multumesc.
Buna ziua,
Daca nu vine sa-si ia minorul e treaba lui.
De unde stiti ce a discutat minorul cu judecatorul?
Nu credeti ca acum nu doreste sa ia legatura cu tatal dar mai tarziu va dori, sa fiti sigura.
Nu aveti cum sa fiti sanctionata cu mari sume de bani (ma indoiesc ca un avocat poate sa promita ceva de genul asta, daca e avocat si nu cumva fostii socri v-au amenuntat ca sa va sperie ).
Transmiteti-ii tatalui programul dumneavoastra incercand sa stabiliti ca in week-end-urile cand acesta ar trebui sa vina la minor sa nu aveti program.
Puteti sa-l transmiteti fie direct, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, fie printr-ub cabinet de avocat sau un executor judecatoresc.


pai stiu ce a discutat judecatorul pentru ca s-a intocmit proces verbal, si a fost atasat la dosar.
Pe mine nu ma intereseaza ce va fi in viitor, eu am intrebat acum cum trebuie sa procedez.
Avocata le-a promis exact ce am scris, noi locuim intr-o localitate mica si se stie tot despre oricine. iar doamna respectiva face nenumarate plangeri la Parchet pentru nerespectarea programului de legaturi personale de catre mame.
O sa stam acasa in zilele cu program si o sa ii transmit tatalui prin scrisoare recomandata programul..
multumesc de sfaturi.
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Are şi program de vacanţă?
În ce priveşte respectarea programului de către tată, nu este precizat nicăieri că dacă vineri (dau doar un exemplu) la ora 17 nu a venit să preia copilul, înseamnă că nu va veni la ora 21 sau duminică la ora 12.Aşa că minorul trebuie să stea la dispoziţia lui în tot intervalul.Acum, fiindcă nu a venit, este bine să-i scrieţi un mail în care să-i amintiţi că nu a venit şi că următoarea ocazie o are în weekedul din 24 februarie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gresit! O instanta a stabilit ca dreptul tatalui si interesul minorului incep vineri la 17! Prin urmare, vineri la 18 este pa cu programul. Se incheie, dupa posibilitati, un proces verbal cu exec jud sau cu martori si la revedere tabara draga. Dreptul tatalui este sa preia minorul la 17 si sa-l returneze la 18. Instanta nu a scris ca programul de vizitare se va desfasura oricand in intervalul vineri incepand cu ora 17 si pana duminica la 18.
Instanta a stabilit, nu-i asa, ca interesul minorului si dezvoltarea lui armonioasa sunt asigurate de 2 wk pe luna, nu de 3 ore in 1ul si 4 ore in al 3 lea wk, caci cu doar 7 ore, in loc de 2 wk, s-ar dezarmoniza minorul si s-ar dili la creieras.
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
proastasatului, utilizator
@Martonze,

Are și program de vacanța. Plus doua Weekend-uri pe luna.
Noi locuim cu chirie de doua ani, la 500 m de casa in care am locuit.
Tatăl nu a căutat copilul niciodată și nu îl ajuta, doar virează 1/4 din minim pe economie intr-un cont.
Indiferent dacă dau mail sau nu, tatăl nu va veni, și nici copilul nu vrea sa aibă relații cu el.
Este o poveste urâta, despre care am mai deschis un subiect in Martie 2017., reclamații, amenințări etc
Eu vreau sa ma apar, sa nu fac nicio greșeală, pentru ca avocata care i-a reprezentat le-a promis bani mulți pe spatele meu, este specialista in plângeri făcute mamelor pentru nerespectarea programului de vizita.

@Ps,
Ar fi bine dacă ar fi așa.
Ca altfel ar trebui sa stea in casa, cu bagajele făcute, jumătate din vacanța de vara.
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
Custodie lavinia_serban lavinia_serban Buna seara, Sotul meu este la a2a casatorie, iar din prima are un baiat. El are program de vizita in prima si a treia saptamana din luna, de vineri de la ora ... (vezi toată discuția)
Drept de a petrece timp cu copilul Mihai2017 Mihai2017 Buna ziua, Suntem divortati, locuim in orase diferite la distante de aproximativ 300 km si avem un copil de 2 ani. In acest moment nu a putut fi ... (vezi toată discuția)