avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire impozit pe venit absolvent fara licenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire impozit pe venit absolvent fara licenta

Buna ziua,

As dori sa stiu si eu daca din pct de vedere legal sunt eligibil pt scutirea de impozit prin noua lege. Mentionez ca am absolvit facultatea de Mate Info din cadrul univ. Buc, dar inca nu am dat licenta.

Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 22 Iunie 2023
Scutirea se aplică pentru salariații care dețin o diplomă acordată după finalizarea unei forme de învățământ superior de lungă durată sau de scurtă durată sau care dețin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licență, eliberată de o instituție de învățământ superior acreditată, sau dețin o diplomă de bacalaureat și urmează cursurile unei instituții de învățământ superior acreditate și prestează efectiv una dintre activitățile vizate de facilitate.
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumim pentru raspuns.
Ce se intampla daca un angajat din firma noastra a adevenit absolvent si a beneficiat deducerea de impozit desi nu trebuia sa o primeasca conform cu cele de mai sus. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii aplicam. Evident ne vom alinia cu legea, dar ce facem cu salariile deduse de la taxe din trecut(perioada 2021-azi).
Se fac rectificative si se recupereaza diferenta de bani platita in plus.
Buna ziua,

In cazul disputelor in care trebuie recuperata diferenta de bani platita in plus, ce penalitati pot fi adaugate si cine trebuie sa plateasca penalitatile(angajatul sau compania) daca este cazul?

Ganduri bune,
Una din condiții este: detin o diploma de licenta obtinuta in urma finalizarii unei forme de invatamant superior de lunga sau de scurta durata sau in urma finalizarii ciclului I de studii universitare de licenta, eliberata de o institutie de invatamant superior acreditata, sau detin o diploma de bacalaureat si urmeaza cursurile unei institutii de invatamant superior acreditate si presteaza efectiv una dintre activitatile prevazute in anexa la Ordin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit programator fara diploma licenta Qzzz Qzzz Buna ziua, Va prezint următoarea speță: Angajat cor 251202 - programator, fara studii superioare finalizate. Compania se încadrează în toate ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajator in cazul angajatiilor it scutiti de impozitul de 10% Emilia Marc Emilia Marc Care sunt obligatiile unui angajator lunare/anuale in cazul in care are angajati IT care sunt scutiti de impozitul de 10%? Multumesc (vezi toată discuția)
Adeverinta studii superioare pentru postul de programator Blu_ Blu_ Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: In luna iulie am absolvit nivelul studiilor de licenta la specializarea informatica. Datorita regimului ... (vezi toată discuția)