As dori sa stiu si eu daca din pct de vedere legal sunt eligibil pt scutirea de impozit prin noua lege. Mentionez ca am absolvit facultatea de Mate Info din cadrul univ. Buc, dar inca nu am dat licenta.
Scutirea se aplică pentru salariații care dețin o diplomă acordată după finalizarea unei forme de învățământ superior de lungă durată sau de scurtă durată sau care dețin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licență, eliberată de o instituție de învățământ superior acreditată, sau dețin o diplomă de bacalaureat și urmează cursurile unei instituții de învățământ superior acreditate și prestează efectiv una dintre activitățile vizate de facilitate.
Multumim pentru raspuns.
Ce se intampla daca un angajat din firma noastra a adevenit absolvent si a beneficiat deducerea de impozit desi nu trebuia sa o primeasca conform cu cele de mai sus. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii aplicam. Evident ne vom alinia cu legea, dar ce facem cu salariile deduse de la taxe din trecut(perioada 2021-azi).
In cazul disputelor in care trebuie recuperata diferenta de bani platita in plus, ce penalitati pot fi adaugate si cine trebuie sa plateasca penalitatile(angajatul sau compania) daca este cazul?
Una din condiții este: detin o diploma de licenta obtinuta in urma finalizarii unei forme de invatamant superior de lunga sau de scurta durata sau in urma finalizarii ciclului I de studii universitare de licenta, eliberata de o institutie de invatamant superior acreditata, sau detin o diploma de bacalaureat si urmeaza cursurile unei institutii de invatamant superior acreditate si presteaza efectiv una dintre activitatile prevazute in anexa la Ordin.