avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adaugare ore suplimentare la contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adaugare ore suplimentare la contractul de munca

Sunt tehnician service aparatura medicala
Jobul in sine implica meseria de tehnician dar pentru ca am clientii in toata tara sunt obligat sa si conduc.
Acest lucru combinat generează de multe ori ore suplimentare care depăsesc lunar numărul legal cf codului muncii.
Cum ar trebuii sa fiu încadrat in contractul de munca pentru a putea beneficia de toate drepturile salariale?
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 15:03, 16 Februarie 2018
Are CIM, se doreste sa i se ponteze orele suplimentare cat este in delegatie. Cand esti in delegatie primesti diurna (da, pentru masa in primul rand), nu este obligatoriu sa lucrezi peste programul de lucru normal. Iar timpul petrecut pe drum, daca nu se suprapune cu orele de lucru se poate ponta ca si ore suplimentare, insa nu stiu daca angajatorul doreste acest lucru.

Cornel Vasile a scris:

Ce doriti dvs este posibil prin incheierea unui c.i.m.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti acest link
[ link extern ]
Orele suplimentare sunt pontate si platite, daca nu se poate acorda liber in urmatoarele 60 de zile.
Personal, consider ca diurna nu reprezinta contraprestatie pentru orele suplimentare, ci obligatia angajatorului de a-i asigura o suma conform legii, din care salariatul sa isi poata asigura o masa.
Cat priveste delasarile impuse de structura jobului, respectiv a comenzilor din partea clientilor, ar fi util sa aveti in contract si o clauza de mobilitate si corespunzator un spor.
a se vedea art 25 din Codul muncii
Art. 25
(1) Prin clauza de mobilitate părţile în contractul individual de muncă stabilesc că, în considerarea specificului muncii, executarea obligaţiilor de serviciu de către salariat nu se realizează într-un loc stabil de muncă. În acest caz salariatul beneficiază de prestaţii suplimentare în bani sau în natură.
(2) Cuantumul prestaţiilor suplimentare în bani sau modalităţile prestaţiilor suplimentare în natură sunt specificate în contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez prea mult adaflote adaflote Buna ziua, am domiciliul in Bucuresti, dar sunt \"obligata\" sa conduc sute de kilometri/saptamana datorita deplasarilor zilnice pe care trebuie sa le fac. In ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)
Foaia de prezenta - nereguli ramy84 ramy84 Societatea unde imi desfasor activitatea a avut un control de al ITM, in urma caruia s-au instituit niste masuri de urmat. Una dintre aceste masuri este ... (vezi toată discuția)