avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensatia lunara pentru chirie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensatia lunara pentru chirie

Buna dimineata, conform Hotărârii nr. 1867/2005 cadrele militare în activitate au dreptul la "compensație lunară pentru chirie" dacă îndeplinesc prevederile art 2 litera b:
,,cadrul militar în activitate ori soția/soțul acestuia nu deține o locuință proprietate personală în garnizoana/localitatea în care a fost numit în prima funcție sau a fost mutat în interesul serviciului"
Intrebare:
Dacă acel cadru militar își ajută copilul devenind coplătitor pentru un apartament achiziționat prin credit imobiliar (unde in contractul de vânzare-cumpărare proprietar este copilul) mai poate beneficia de acea compensație lunară pentru chirie?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 17 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da , poate beneficia întrucât nu este proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatie chirie mapn in cazul achizitionarii unui imobil prin leasing imobiliar hrimiucsorin hrimiucsorin beneficiez de compensatie de chirie (mapn), in cazul in care achizitionez un imobil prin leasing imobiliar pierd acest drept? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de chirie IonelaP02 IonelaP02 Buna seara Viitorul meu sot este cadru militar. Daca sunt coplatitor la un credit ipotecar mai beneficiaza de indemnizatia de chirie? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma numesc alina, detin in proprietate o garsoniera ... Melania1970 Melania1970 Buna ziua, ma numesc Alina, detin in proprietate o garsoniera in Bucuresti, am un copil, si partenerul meu de viata este cadru militar, tot in Bucuresti. Daca ... (vezi toată discuția)