avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Înstrăinarea de bunuri personale și evaziunea ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Înstrăinarea de bunuri personale și evaziunea fiscală

Bună ziua!
Sunt conștient de faptul că vânzarea de orice bunuri de către o firmă fără ca statul să impoziteze profitul reprezintă evaziune fiscală și se pedepsește conform legii în vigoare.
Dar dacă o persoană fizică înstrăinează un bun, fără ca aceasta să fie o activitate efectuată în mod constant, în schimbul unor bani s-ar considera drept evaziune fiscală? Vânzătorul sau cumpărătorul ar fi pedepsiți într-un anumit fel?
Și dacă după vânzare cumpărătorul constată că bunul prezintă niște defecte care au apărut mai apoi neprecizate de vânzător, se poate face ceva? Având în vedere că nu ar exista vreun act de vânzare-cumpărare precum un bon fiscal, iar tranzacția nu a fost efectuată prin transfer bancar, ci în numerar?

Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2018
Glum, utilizator
Cel mai recent răspuns: Glum , utilizator 23:18, 28 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc de răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren de pe persoana fizica pe firma Constantin_Lucian Constantin_Lucian Buna ziua, Am o intrebare. As dori sa vand un teren de 1500 mp de pe persoana fizica pe firma care este tot pe numele meu si as vrea sa ca pretul sa fie de ... (vezi toată discuția)
Suma maxima plata numerar tranzactie imobiliara Eu-Genius Eu-Genius Buna ziua. Care este suma maxima legala care se poate plati numerar pentru o tranzactie imobiliara intre doua persoane fizice? Daca valoarea tranzactiei ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)