avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plafonul balconului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plafonul balconului

buna ziua

locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, la etajul 9. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon (prin marginea din exterior datorita gaurilor din aceasta) astfel ca a aparut mucegai si a inceput sa cada tencuiala. Vecinul de deaspura sustine ca trebuie sa reparam acea margine impreuana, adica sa platim jumate jumate reparatia ceea ce nu mi se pare corect avand in vedere ca este vorba de balconul lui. Va rog sa-mi spuneti cine are obligatia de a repara plafonul? mentionez ca doresc sa repar si marginea balconului meu insa nu m-am gandit sa cer bani vecinului de la etajul 8 considerand ca balconul este proprietatea fiecarui apartament in parte deci fiecare are obligatia sa repare balconul propriu.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:43, 25 Octombrie 2009
De ce trebuie sa existe intotdeauna un vinovat? Oare nu se pot defecta lucrurile si printr-o uzura normala? Sau prin aparitia unor defecte chiar din costructie ( ce s-a facut acum 60 de ani) ? Sau defecte date de slaba calitate a materialelor folosite sau a manoperei executate de muncitorii adusi din sate cu remorca pe santier?
Sigur ca atunci cand vecinul se apuca de despicat lemne in balcon cu toporul si apar fisura, e evident ca el a determinat degradarea rapida si-ar trebui sa suporte singur reparatia.
@proprietaru
In baza carei legi tavanul balconului nu are acelasi regim ca si zidul dintre apartamente? Exista alta lege a proprietatii intr-un condominiu? Poate ne luminati!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
elga50, moderator
1..daca nu ai balcon..de ce sa platesti reparatiile vecinului
2.daca cel de la parter isi face balcon...suporta toti proprietarii?
3.daca va puneti termopan..suporta toti proprietarii?
Cred ca se intelege gresit pana unde merge ..notiunea de condominiu...
Intrebarile Dv. nu au legatura cu subiectul in discutie, unde este vorba despre zidul despartitor dintre doua proprietati.
V-am intrebat ce lege cunoasteti in afara de prevederile legii 230/2007 privitoare la proprietatea comuna intr-un condominiu si nu mi-ati raspuns.
nu era vb de perete despartitor ci de balcon..citeste mai bine..si apoi sterge mesajele Asa se intampla cand dai putere ....

Alte discuții în legătură

Terasa blocului stefanfane stefanfane Buna ziua ,am o intrebare :Repararea terasei unui bloc include si repararea ultimului balcon( stau intr-un bloc cu 4 etaje ,la etajul 4) trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pardosela balcon MSandaC MSandaC Exista urmatoarea situatie la o asociatie de proprietari: Locatarul de la parter doreste sa-si instaleze antena parabolica pe pardoseala exterioara a ... (vezi toată discuția)
Balconul este parte comuna ? cine plateste reparatiile ? cristel52 cristel52 Stau la et, 10 si am hotarat sa izolez terasa cu polistiren extrudat pe toata suprafata corespunzatoare ap; meu. Initial presedintele asociatiei de locatari ... (vezi toată discuția)