avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt chemată în judecata pentru debite care nu-mi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt chemată în judecata pentru debite care nu-mi aparțin, provenite de la o moștenire cu succesiunea suspendată. Sunt obligată să le plătesc?

Buna ziua,

Rog un sfat profesionist: Am fost citata ca parata de o Asociatie de Proprietari, in cadrul careia se afla o garsoniera a carui mostenitoare de drept sunt (dupa matusa defuncta, sora mamei mele). In aceasta garsoniera au patruns abuziv si ilegal 2 boschetari, care domiciliaza acolo de 4 ani de zile. Desi am pus pe rol la un BNP deschiderea succesiunii, dna. Notar n-a fost ‘multumita’ de nici un martor trimis de mine, legandu-se tot timpul de fostul sot al matusii, care n-a avut nici un aport la dobandirea garsonierei (si acest fost sot decedat de mult). In consecinta n-am dus la indeplinire succesiunea si nici nu am primit Certificat de Mostenitor sau barem de Calitate de Mostenitor, prin intermediul caruia asi fi putut sa-i scot afara pe boschetari, si succesiunea s-a suspendat. Acum dupa 4 ani Asociatia m-a chemat in judecata ca sa platesc creante in suma de circa 3500 Euro, la intretinere a celor 2 boschetari care cum am spus au patruns in proprietate privata. M-am adresat si sectiei de politie fara nici un rezultat pozitiv. Mai mentionez ca nici nu sunt din Bucuresti ci la sute de km departare si toate aceste situatii aberante unde mi se imputa mie, fara ca sa fiu proprietara imobilului, sau sa-mi fi neglijat vreo obligatie sunt total ireale si revoltatoare.
multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati in termen întâmpinare si invocati exceptia lipsei calității procesuale pasive daca actiunea asociatiei vizeaza doar pretenții.

Trebuie sa stiti insa ca asociatia poate solicita dezbaterea succesiunii si constatarea calității dvs de mostenitor in calitatea lor de creditori.
au avut singura fiica care a decedat in ianuarie 2014; necasatorita si fara copii / urmasi de fel; dna notar spune ca daca fostul sot ar avea ceva rude in viata, acestea m-ar inlatura pe mine si ar avea intaietate desi sora mamei mele, matusa mea, a obtinut ca bun propriu ulterior divortului de sot garsoniera care face obiectul chemarii in judecate ptr debite catre Asociatie ca urmare a patrunderii ilegale a 2 persoane (fosta femeie de servici a blocului cu fiul ei) in proprietatea privata a matusii mele.

am facut deja aceasta intampinare invocand lipsa calitatii procesuale pasive din moment ce n-am devenit proprietara a garsonierei si nici macar n-am Certificat de mostenitor sau barem de calitate de mostenitor :(( ptr ca dnei notar nu i-a 'convenit' nici un martor, in rest toata procedura de succesiune preliminara s-a efectuat (cu citare si-n ziar de mare tiraj si in Monitor si la Camera Notarilor) si asta in mai multe randuri si nu s-a prezentat NIMENI.
ulterior chemarii in judecata am dat declaratie (la sfatul notarei!!) ca renunt in favoarea statului la succesiune; acum nu mai stiu care prevaleaza ? declaratia data in 2014 cand nu existau aceste debite catre Asociatie sau declaratia de renuntare ? ptr ca eu nu voi plati o datorie care nu-mi apartine ci care s-a cumulat ca urmare a patrunderii ilegale a 2 boschetari in proprietatea privata a sorei mamei mele. va multumesc f. mult dna. av. G. Gerber.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2018
trandafir2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
notara a facut deja acest demers, verisoara mea s-a mutat ulterior decesului surorii mamei mele, acceptand tacit succesiunea (procedura propriu - zisa nu a facut-o) ci doar s-a mutat si a decedat la 7 ani dupa matusa mea (mama ei) care a 'ramas' tot timpul titulara efectiva a garsonierei pe care a dobandit-o in exclusivitate singura

Alte discuții în legătură

Acceptare succesiune, urmată de renunțare la ,,sfatul'' notarului. nu mi se pare în regulă, ce mai pot face ca să intru în posesia moștenirii? ContSters461940 ContSters461940 am acceptat succesiune dupa matusa respectiv verisoara primara, unde notara din exces de zel, si din motiv ca nu i-a convenit nici un martor, desi sunt din ... (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)
Restante asociatia proprietar claudieta claudieta BUNA ZIUA. Am o matusa care a decedat in2014.am aflat dupa3ani.neamurile ne au ascuns acest fapt.presedintele asociatiei locatari a facut demersurile legal ... (vezi toată discuția)