avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislație muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislație muncă

Neplata contribuțiilor sociale către stat conform legii cum va fi sancționată de către statul român
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:25, 3 Martie 2018
" Codul de procedură fiscală plasează neplata în rândul contravențiilor sancționate, firește, prin amenzi. Astfel, conform codului, sunt contravenții: "nereținerea, potrivit legii, de către plătitorii obligațiilor fiscale, a sumelor reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă", "reținerea și nevărsarea în totalitate, de către plătitorii obligațiilor fiscale, a sumelor reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă" și "neîndeplinirea de către contribuabil/plătitor la termen a obligațiilor de declarare prevăzute de lege, a bunurilor și veniturilor impozabile sau, după caz, a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și a altor sume".

Amenda pentru angajatorii care nu rețin și/sau nu virează (la termen sau complet) CAS, CASS și CAM este între 4.000 și 6.000 lei, dacă se încadrează în categoria contribuabililor mijlocii și mari, sau de la 1.000 la 1.500 de lei, în cazul celorlalți angajatori, în contextul în care obligațiile nedeclarate sunt de maximum 50.000 de lei. Dacă însă obligațiile sustrase de la plată sunt cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei inclusiv, amenzile sunt cuprinse între 12.000 și 14.000 lei, respectiv între 4.000 și 6.000 lei, pentru micii angajatori."
www.avocatnet.ro/articol_475...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificativa la declaratia 112 ella1986 ella1986 Buna ziua!! Spuneti-mi va rog daca pot face o rectificativa la declaratia 112 acum (iulie 2014) si sa declar un salariat angajat cu conventie civila in luna ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ca si platitor tva maribog maribog Ce e de facut daca o firma a depasit plafonul de 35000 euro aproape de 1 an.Abea acum mi-am dat seama ca cifra de afaceri depaseste 35000 avand in vedere cal ... (vezi toată discuția)
Intarziere plata impozite anaf societate agricola peste 30 zile sanctiuni infractiune?!? gatanmarius gatanmarius Buna ziua! Care sunt sanctiunile(contraventii, infractiune?!?!:O) daca o societate agricola intarzie plata contributiilor pentru ANAF?(16% pentru venitul din ... (vezi toată discuția)