avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ DIVORT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ DIVORT

Buna ziua!
sotia mea este foarte bolnava, cancer - faza terminala. De multi ani nu mai avem viata de cuplu, de un an de zile nu mai locuim impreuna, penru a o asigura pe mama ei (sa nu ramana pe drumuri dupa moartea ei) am decis sa divortam la notar, eu cedandu-i partea mea din locuinta. Avem infiata o nepoata cu care nu sunt in relatii bune dar sotia, da. Dupa moartea sotiei (dupa divort) si a mamei sale, eu mai pot avea vren drept la imobil daca mi-am donat partea la divort sau ramane fetei infiate.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:41, 4 Martie 2018
Totul va fi moștenit de fiica adoptivă, daca a fost infiata legal.
Dvs nu va rămâne nimic.
Nu stiu de ce ati divorțat. Dacă scopul era sa isi "asigure" mama, nici fosta dvs soacră nu va avea nici un drept în final. Si ati fi putut împreună să constituiti un drept de uzufruct viager in favoarea soacrei, asupra imobilului.
Da, solutiile juridice erau altele daca vroiati sa asigurati in mod cert o locuinta dar sa nu va pierdeti dreptul de coproprietate.
Exista multe modalitati de acte juridice care pot fi incheiate.
De aceea se merge la avocat pentru ca dreptul este foarte vast si in aceasta vastitate rolul avocatilor este sa ofere solutii juridice viabile care sa poata multumi multitudinea de vointe ale oamenilor in functie de ceea ce vrea fiecare.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte casa unui copil de 14 ani valybianca valybianca As dori sa stiu in ce conditii si cum as putea face acte pe numele fetei de 14ani(aprilie) pe locuinta. Locuinta este facuta de mine si de sotul meu in locul ... (vezi toată discuția)
Divort si problema custodiei nik_andra nik_andra Buna ziua! Sunt cetatean englez si sunt casatorit cu o romanca de 7 ani, in urma casatoriei avem 2 copii de 5 si 6 ani. In primul rand doresc sa divortez ... (vezi toată discuția)
Procurator de fonduri tudorica78 tudorica78 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o solutie la problema mea. Eu impreuna cu sotia mea am strans o suma de bani de-a lungul celor 15 ani de ... (vezi toată discuția)