avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea 192/2015
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea 192/2015

Sunt un beneficiar al L.192/2015. si desi a fost emisa si HG pt. aplicarea acesteia nu s-a intimplat nimic. Intrebarea mea este daca se stie ce se(s-a) i timplat si daca se mai aplica aceasta lege.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:27, 10 Martie 2018
Dati-mi voie sa intervin !
1. D-nul nicuratiu a spus:
[quot
]…mi s-a motivat intirzierea recalcularii pensiei fiindca nu s-a actualizat softul pt. aceasta recalculare, care soft se face de firma ce nu apartin de CNPP.
… ?!?
Softul utilizat pentru stabilirea pensiilor, este propietatea CNPP, folosit de tote casele teritoriale/sectoriale de pensie pentru aplicaţia unitara in calcularea tuturor categoriilor de pensie ! De unde alta firma sa lucreze cu acest soft ?? Daca au obtinut licenta (contract, conventie) de la CNPP in scopul degrevarii caselor de pensii sau ca unii functionari nu stiu sa lucreze cu aplicaţia informatica, asta ar fi cu totul altceva ! A auzit cineva de asa ceva ?? Sa ma informeze si pe mine !! Eu cred ca infomatia primita de utilizator de la casa de pensie este falsa, pentru ca pensionarul sa nu vina des si sa tot intrebe de pensia lui !
2. Majoritate pensiilor calculate in urma aplicarii acestei legi
au crescut in jos
. Aceasta datorita majorarii numitorului de la stagiul complet de cotizare. Totusi, dupa cate am auzit de la ministrul muncii, nici o pensie nu va scadea ! Deocamdata acesta lege se spune ca ar fi stagnata. Probabil ca ca va fi modificata sau chiar abrogata. Vom vedea.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
procesomanul, utilizator
Eu cred ca intarzirea emiterii deciziilor se datoreaza faptului ca acestea fiind pe minus se vor trezi cu zeci de mii de actiuni in instanta.
Se incearca prelungirea acestei situatii pana la intrarea in vigoare a noii legi.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
Carp Mircea, utilizator
De regula nu prea le pasa caselor de pensii de instanta. Se spune ca instantele sunt mai mult cu ele (casele). Daca era vorba de patronate atunci erau cu pensionarii. Un patron mai are bani, statul este sarac. Cam asa arata practica. Insasi funcţionarii caselor de pensii trimit pensionarii in instanta. Se bazeaza si pe faptul ca o buna parte dintre ei nu se duc. Din cauza nestiintei, din cauza indolentei si mai ales a saraciei. Nu exista bani la buget pentru pensii si au si ei (funcţionarii), niste directive politice de la superiori de a mai ciopartii din pensii la cine tine. Cam acest lucru se practica si in instanţe. Ei (judecatorii) si-au facut pensiile cum le-au trebuit. Multi dintre noi nu vrem sa acceptam aceasta idee, desi ea este tot mai concludenta pe zi ce trece. “Cine poate oase roade…”
Sunt sigur ca pensia imi va creste. In cazul meu, spre deosebire de cel din link, punctajul cu grupele de munca e aprox. 25(32 ani de grupe-1, 2 ,deosebita si speciala), iar numitorul creste de la 33 ani la 35 ani.
Daca vreti lamuriri, precizati:
Sexul
Luna si anul nasterii
Total stagiu de cotizare
Din ce se compune acesta
Ziua, luna si anul deschiderii drepturilor
Stagiul complet de cotizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de leagea nr. 218/2008 ? papadia papadia in prezent am o vechime de 26 de ani si 4 luni, din care 7 ani si 3 luni in gr. a 2a de munca. Pot beneficia de majorarea de 25% a pensiei ? va multumesc ... (vezi toată discuția)
Norma de aplicare legea 192 din 8 iulie 2015 andrei.popa andrei.popa Buna seara. Ma poate ajuta cineva cu privire la legea 192 din 8 iulie 2015 in care este specificat faptul ca de la 1 ianuarie 2016 pensionari beneficiaza de ... (vezi toată discuția)