avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Sanctiuni
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Sanctiuni

Buna, mia fost suspendat permisul in Italia, de ce nu raspunde nimeni la prefectura din Venetia unde mi-sa spus sa sun si ce as putea face ?
Cel mai recent răspuns: Macavei1234 , utilizator 20:04, 14 Martie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Iti multumesc pentru raspunsul profesionist, vreau sa le spun celor de la prefectura sa nu expedieze permisul in Romania. Eu vreau sa il ridic personal din Italia pentru ca il am mai repede in mana si mai vrea sa aflu pe cate luni imi este suspendat, politia Italiana nu a stiut sa imi spuna asta .


roberto92 a scris:
Editat citat.

Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
~ Conținut șters la cerere ~
Si in ce conditi as putea sa ridic permisul anticipat sau dupa cat timp ?Da permisul este Romanesc cu toate gradele, locuiesc si lucrez pentru o firma in Spania. Multumesc.

roberto92 a scris:

Credeam că aveți permis italian, dar înțeleg că aveți permis românesc.

Conform art. 135-ter al. 1 cod rutier italian, în cazul suspendării unui permis emis de un stat UE (altul decât Italia), se aplică dispozițiile art. 135, al. 5.

Pe scurt, procedura este similară cu cea pentru permisele italiene, însă cu două mari excepții:
1) Tehnic vorbind, permisul nu se ”suspendă” (pentru că statul italian nu poate suspenda un permis aflat sub jurisdicția statului român), ci se dispune o interdicție de conducere pe teritoriul Italiei (care area aceeași durată pe care ar fi avut-o suspendarea dacă permisul era italian).
2) La sfârșitul interdicției, permisul poate fi ridicat de la Prefectură, dar există posibilitatea de a-l ridica anticipat, dacă titularul declară că va părăsi teritoriul Italiei.

După cum vedeți, permisul nu este trimis în România. Dacă rămâneți în Italia așteptați să expire perioada interdicției (vi se va comunica curând cât durează), dacă doriți să părăsiți Italia, puteți să declarați acest lucru și să solicitați restituirea anticipată a permisului. Mare atenție să nu faceți ”boacăne”, dacă cereți permisul anticipat și conduceți, pe lângă amenda enormă de care v-am spus, vi se va da o interdicție de a conduce pe 2 ani (3 ani în anumite situații) și este posibil să vă treziți și cu dosar penal pentru fals în declarații (pentru că nu ați părăsit Italia).

Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
Macavei1234, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Permis italian suspendat pe 90 de.zile pentru alcool mirela BALINT mirela BALINT buna ziua, am o intrebare pe dat de 20 ianuarie am fost oprit, de poliție, mi s.a pus fiola având o alcoolemie de 0,21 , mi s a suspendat permisul pe o ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost reținut permisul în italia pentru conducere sub influența alcoolului. Îl pot recupera dacă dau o declarație notarială că părăsesc țara definitiv? Angel20192020 Angel20192020 Buna ziua. Mi-a fost reținut permisul in italia .. pt conducere sub influența alcoolului. Intrebarea mea este ... pot face o declarație notariala prin care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc in franța și conduc aici cu permis românesc, ... Seb2388 Seb2388 Buna ziua, Locuiesc in Franța și conduc aici cu permis românesc, am fost oprit de către jandarmi pentru depășirea limitei de viteza cu +40(93km/h in ... (vezi toată discuția)