buna ziua, ma aflu in stimulet de insertie , fata face 3 ani pe 3 iunie 2018. pana in data de 27 decembrie am lucrat la o firma multinationala, iar din 12 fevruaRIE lucrez la o alta firma multinationala. continui sa beneficiez de stimulent, si ma aflu in perioada de proba( 1 luna), pe contract am 3 luni de proba pana 12 mai.
vor sa imi desfaca contractul de munca pt ca au constatat ei ca de fapt nu mai au nevoie de inca un om. AU VOIE SA FACA ASA CEVA SAU SUNT OBLIGATI SA IMI GASEASCA ALT POST IN CADRUL COMPANIEI? AU VOIE SA MA DEA AFARA, FIIND IN PERIOADA DE PROBA DAR SI IN STIMULENT PANA IN IUNIE?
*(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu 6 luni, dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.*
De aici eu trag concluzia ca orice articol de concediere este luat in considerare, inclusiv art. 31/3. Din cate stiam eu acest articol 31 /3, din punctul de vedere al somajului, este considerat ca articol de concediere.
bun deci mai relatez o data. din 1 iunie 2016 adica de cand a facut copilul 1 an ma aflu in stimulent, am lucrat la o firma de la care mi-am dat demisia , iar acum m-am angajat la o alta firma, am contract pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 3 luni.
Faza cu interzicerea angajatorului de a nu concedia salariatul care ia stimulent, se aplica doar angajatorului la care ai fost angajat cand ai intrat in stimulent sau nu conteaza ca l-am schimbat?am aceleasi drepturi chit ca e alt angajator?