avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere IN PERIOADA DE PROBA DAR pe durata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere IN PERIOADA DE PROBA DAR pe durata stimulentului

buna ziua, ma aflu in stimulet de insertie , fata face 3 ani pe 3 iunie 2018. pana in data de 27 decembrie am lucrat la o firma multinationala, iar din 12 fevruaRIE lucrez la o alta firma multinationala. continui sa beneficiez de stimulent, si ma aflu in perioada de proba( 1 luna), pe contract am 3 luni de proba pana 12 mai.

vor sa imi desfaca contractul de munca pt ca au constatat ei ca de fapt nu mai au nevoie de inca un om. AU VOIE SA FACA ASA CEVA SAU SUNT OBLIGATI SA IMI GASEASCA ALT POST IN CADRUL COMPANIEI? AU VOIE SA MA DEA AFARA, FIIND IN PERIOADA DE PROBA DAR SI IN STIMULENT PANA IN IUNIE?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:57, 21 Martie 2018
In acest caz, nu sunteti protejat de lege.
logic mi s.ar parea asa :
Pentru a raspunde intrebarii mai sus mentionate, se vor respecta prevederile art. 25 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

In acest context, angajatorul trebuie sa stie ca ii este interzis sa dispuna incetarea raporturilor de munca in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie;

In acest caz, legea interzice companiei angajatoare sa dispuna incetarea raporturilor de munca.

Femeile care se afla in concediul pentru cresterea copilului, dar care decid sa revina la munca inainte de terminarea acestuia, vor beneficia de o suma lunara numita stimulent de insertie, ce se acorda la cerere.

normal ar fi ca atat timp cat salariata se afla in plata stimulentului de insertie, angajatorul nu poate dispune incetarea contractului individual de munca conform art. 31 alin.(3) din Codul muncii... conforn oronantei de.urgenta.

mi se pare plauzibil. in caz de ceva pot da firma in judecata?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
adamar, utilizator
Copy-paste , poate face oricine .. insa mesajele de acest gen , daca nu au si sursa de informare , pot fi sterse de catre moderatori/adminiostratori.
@adamar
Puteti actiona in instanta angajatorul. Este dreptul dvs.
In ceea ce priveste art 31 alin. 3 CM trebuie sa intelegeti faptul ca incetarea CIM conform acestui articol serveste ambelor parti, nu doar angajatorului. Nu vorbim aici de o incetare a CIM doar la initiativa angajatorului, cum este cazul concedierii.
Atat angajatul cat si angajatorul trebuie sa aiba in vedere precaritatea raportului de munca pe durata perioadei de proba, faptul ca oricare parte poate denunta unilateral CIM.
Dar poate ca instanta de judecata va decide in favoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim in timpul beneficierii de stimulent insertie Horatia Horatia Buna ziua, Va rog frumos raspuns avizat la urmatoarele -daca primesc stimulent de insertie dar am schimbat angajatorul, am obligatia eu sa il anunt despre ... (vezi toată discuția)
Preaviz la contractul de munca pe per. detrminata 1 an azile doar_eumike doar_eumike Buna, legat de dreptul la preaviz in cazul contrcatelor de munca pe perioada detereminata angajatul are dreptulu la PREAVIZ? EX: pers Y se anjeaza la firma ... (vezi toată discuția)
Speta (concediere) Stefan021 Stefan021 Am inca o speta... Sotia mea primeste din Februarie 2014 indemnizatie pentru cresterea copilului pentru 12 luni, bazata pe salariul obtinut de la firma ... (vezi toată discuția)