avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmaș

Dacă am fost căsătorită de două ori cu același soț , cu o pauză de 7 luni, la pensia de urmaș m.i se cumulează anii din cele două căsnicii?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:57, 27 Martie 2018
Legea 263/2010, art.85 face trimitere la durata casatoriei.:

(1) Soțul supraviețuitor are dreptul la pensie de urmaș pe tot timpul vieții, la împlinirea vârstei standard de pensionare, dacă durata căsătoriei a fost de cel puțin 15 ani.
(2) În cazul în care durata căsătoriei este mai mică de 15 ani, dar de cel puțin 10 ani, cuantumul pensiei de urmaș cuvenit soțului supraviețuitor se diminuează cu 0,5% pentru fiecare lună, respectiv cu 6,0% pentru fiecare an de căsătorie în minus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru pensie urmas simonaciuca simonaciuca Pot cere pensie de urmas daca am fost casatorita cu sotu meu 9 ani si am fost concubini 18 ani, din care 13 ani am convietuit sub acelasi acoperis? Multumesc (vezi toată discuția)
Pensii de urmas nasobraznic nasobraznic Daca doua persoane traiesc in concubinaj ani de zile. El decedeaza...ma intereseza daca exista vreo lege ca ea să primească pensie Dupa el. El a fost ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor chissonia chissonia am 50 de ani cu vechime in munca de 29 ani cu 6 ani in gradul 1 nu mai am servici nu ma mai angajeaza nimeni sotul fost pensionar a decedat,am dreptul l-a ... (vezi toată discuția)