avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inchiriere in scop turistic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inchiriere in scop turistic

In apartamentul de 2 camere decomandate in care locuiesc doresc ca una dintre cele doua camere sa le inchiriez vara in scop turistic. Ca totul sa fie in regula m-am dus la Administratia Fiscala sa ma interesez ce impozit presupune aceasta iar doamna de la ghiseu mi-a spus ca pot plati 6000 lei/sezon sau sa administrez totul prin firma de contabilitate. Problema care se pune este venitul pe care l-as putea realiza (cu siguranta nu se pune problema sa castig 6000 lei...iar in situatia improbabila in care as reusi sa adun 6000lei/sezon....eu cu ce mai raman?) in sensul in care vor fi perioade fara venit, neavand ocupatie 100% probabil doar 2 luni/an maxim si tariful pe care l-as putea oferi fiind unul destul de mic tinand cont ca locuiesc si eu in acelasi apartament.
In formularul 200 in dreptul paragrafului "Determinarea venitului net" - ce reprezinta "in sistem real" si celalat punct "norma de venit".
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
ComN, utilizator
Cel mai recent răspuns: 1234io , utilizator 14:17, 20 August 2018
Bună ziua. As avea o întrebare : eu închiriez 5 camere în scop turistic și plătesc la fisc pentru o anumita perioada .(de vara) . Întrebarea mea este daca se necesita autorizații (de exemplu de la Sanepid , clasificare turistica etc)? Daca primesc inspectii de la organe de control cum ar trebui sa procedez/să mă comport ? Vă mulțumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de inchiriat in locuinta personala in scop turistic teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua. Spuneti-mi va rog,daca eu am disponibile 2 sau 3 camere pe care vreau sa le inchiriez in scop turistic ocazional ,in medie 3 luni ,cum ... (vezi toată discuția)
Casa particulara inchiriata in scop turistic doar in sezon estival . ziarediverse ziarediverse Un cetatean din Vama Veche , bineintentionat d.p.d.v al legalitatii , are o casa particulara si doreste ca in perioada de sezon estival , iulie-august, ... (vezi toată discuția)
Lnchiriere camere Costyyyyy Costyyyyy Buna ziua, am o vila si vreau sa închiriez vara pe litoral. Ce trebuie sa fac.unde trebuie sa merg. Închiriez doar pe timp tip de vara, 2 luni, am 5 camere. ... (vezi toată discuția)