X este vaduva si are 2 copii: o fata si un baiat. Baiatul este divortat, nu are copii si este cetatean al altei tari, renuntand la cetatenia romana, iar fata, are doi copii. Bunica X se decide sa dea o parte din pamant, nepotilor. Unul dintre nepoti este necasatorit, celalalt, este casatorit cu cineva care are un copil dintr-o alta casatorie. Actul de vanzare-cumparare include ca mostenitor si copilul din alta casatorie, dar nu stiu in ce masura, iar un act de donatie (am inteles c-ar fi de 2 feluri ceva legat de raport) este atacabil si de catre cine?
Care ar fi forma juridica de preferat in aceasta situatie, astfel incat numai nepotii sa beneficieze de acest pamant?
Ambii copii ai vaduvei sunt in viata, altfel, as fi specificat. Mama nepotilor e de acord ca bunica sa dea acest lot de pamant. Din cate am inteles, legal (si ma refer la opinia unui notar), bunica poate da pamantul fara ca baiatul acesteia sa aiba drept de contestatie, avand in vedere ca titlul de proprietate este numele ei, mai putin casa, unde intra ambii copii ca mostenitori. In plus, faptul ca titlul de proprietate este pe numele bunicii, nu mai e nevoie ca bunica sa faca succesiune dupa sot.
Rog, daca se poate, sa-mi explice cineva ce efecte produce un act de donatie, atat in cazul in care donatorul este in viata, cat si dupa decesul acestuia.
Multumesc.
Mostenire
ContSters225985
Va rog sa-mi raspundeti si mie la aceasta intrebare!! Bunicii sotului meu,in casa carora stam,au doua fete. Sotul meu este copilul unei fiice ,a fost crescut ... (vezi toată discuția)