avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum poți afla daca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum poți afla daca

Cum poți să știu că îndeplinesc condițiile de pensionare, dacă am lucrat în condiții speciale și deosebite? La ce instituțiile mă pot adresa?
Cel mai recent răspuns: procesomanul , utilizator 19:40, 30 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O mica rectificare:
Conform legii 155/2015 cele 6 luni din grua I (condiţii speciale) se valorifica la grupa II (condiţii deosebite) atat la reducerea varstei standard de pensionare cat si la stagiul aferent de cotizare.
Prin urmare aveţi un stagiu total de cotizare de 33 de ani iar varsta se reduce cu 6 ani si 6 luni.
Asa dar va mai trebuie 2 ani pentru stagiul complet de cotizare iar la data de 24 octombrie 2024 aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la 60 ani ? manea_laura manea_laura Buna ziua, Tatal meu vitreg a implinit 60 de ani in luna mai.Are in cartea de munca o vechime de 30 ani,dintre care 20 ani cu grupa a II-a.Nu am reusit ... (vezi toată discuția)
Pensie bob195 bob195 Buna !Sotia a lucrat ca sudor 17 ani,acum are 47de ani.La ce virsta se poate pensiona ?Multumesc ! (vezi toată discuția)
Se poate iesi la pensie dupa 36 de ani lucrati in grupa ii de munca? ingerassweety ingerassweety Buna ziua ! As dori sa stiu daca se poate iesi la pensie, fara nicio problema, dupa 36 de ani de munca , lucrati in grupa a doua de munca ? In speranta ca ... (vezi toată discuția)