avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ieșire din indiviziune (teren). Taxa de timbru este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ieșire din indiviziune (teren). Taxa de timbru este foarte mare, prin ce altă modalitate aș putea să obțin jumătatea mea?

Buna ziua,
Dupa divort, impreuna cu fostul meu sot avem un teren intravilan de 5 ha. De 20 de ani ma rog sa vindem acest teren si nu vrea, nu vrea sa vina la notar, am facut actiune de iesirea din indiviziune dar taxa de timbru este foarte mare si nu am de unde sa o platesc, am si un copil in intretinere cu handicap. Exista o alta modalitate, o lege, un articol de lege prin care eu pot sa obtin jumatate din acest teren?
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:27, 6 Aprilie 2018
Doamna a precizat ca este in intravilan. Daca s-a calculat asemenea taxa, ori este o eroare, ori terenul este foarte valoros. Ma gandesc totusi ca poate este o eroare, vorbim de judetul Galati, nu de 5 ha pe o insula exotica (teoretic ar valora, la asemenea taxa, vreo 67 milioane euro).
nu 67 de milioane, ci 670.000 euro.
5 ha intravilan inseamna o valoare considerabila. daca ati calculat corect, pretul pe metru patrat este de 13-14 euro. ceea ce este ok, chiar si pentru Galati. nu cred ca doamna e eligibila pentru o scutire de taxa.
Nu are relevanta valoarea reala a terenului, taxa de timbru se calculeaza la valoarea de impunere. Daca aceasta e derizorie, la valoarea din grila notariala.
Valoarea reala e alta chestiune, nu e necesara nicio expertiza pentru stabilire taxa timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)
Proces de iesire din indiviziune- stabilire valoare imobil Vasilescu97 Vasilescu97 Sunt in proces de iesire din indiviziune. Am achitat taxa de timbru 3%, respectiv 7.500 euro din valoarea casei de 250.000 euro conform grilei notariale cu ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune atribuire parti si estimare valoare 1dragon6 1dragon6 Doresc sa ies din indiviziune cu tatal dupa 14 ani, Am plecat din municipiu in 1982 si dinsul nu va vinde sau ajunge la o intelegere cu mine. Tatal traieste ... (vezi toată discuția)