Stimate Domn,
Mulțumesc mult pentru răspuns.
Nu doresc să fac o polemică pe acest subiect, dar sunt anumite banci, care au - cei drept, comisionul de gestiune a contului mai mare (20 - 25 lei) dar care nu mai percep comisioane la plata și incasarea cu OP (indiferent de bancă) iar dacă se negociază o anumită convenție cu banca respectivă asociația poate beneficia și de o serie de alte avantaje (nu fac reclamă - nu lucrez în domeniul bancar). Dar pentru acest lucru trebuie mers și discutat la bănci - ceea ce nu este cazul președintelui asociației de proprietari.
Sigur că se fac încasări și la casieria asociatiei dar programul casieriei este unul total neadecvat - niciodată nu voi(vom) putea ajunge să plătesc (plătim) în orele de program afișate (doar 2 ore pe săptămână - marți de la 16:00 la 17:00 și joi de la 17:00 la 18:00). Atât eu cât și soția ajungem în cele mai bune cazuri, după orele 19:30 - 20:00 și de aceea prefer să plătesc prin bancă,
nu din comoditate!!!
Am făcut o solicitare prin care să îmi fie transmise atât cadrul legal pentru sumele menționate în respectiva adresă - având în vedere că nu a fost luată nicio hotărâre în Adunarea Generală și nici în Comitetul Executiv - cât și copii ale extraselor de cont unde apare comisionul la plățile efectuate de mine și în funcție de răspuns voi acționa în consecință.
O seară excelentă vă doresc.
Toate cele bune!
Victor Brosser a scris:
Toate bancile percep comisioane, doar daca aveti contul la aceasi banca si platiti electronic , nu vi se percepe comision.
Cateva comisioane:
- comision incasare OP = 5 lei;
- comision depunere numerar = 4 lei;
- comision gestiune cont Asociatie = 5 lei;
- comision plata OP = in functie de valoare;
- comision ridicare numerar = in functie de suma ridicata, etc;
Comisionul de gestiune cont, plata OP, ridicare numerar, depunere numerar (daca depune asociatia) se suporta de catre toti proprietarii in functie de cota indiviza.
Comisionul de incasare OP, depunere numerar (daca depune proprietarul), se suporta de catre proprietarul respectiv.
Daca vreti sa nu platitit acest comision, trebuie sa aveti contul la baca unde are si asociatia, si nu invers.
Pentru a platii cu cardul trebuie ca asociatia sa lucreze pe un anumit soft special pentru asociatii de proprietari, dar si acolo se percepe un comision!
Atata timp cat se fac incasari si in cash, puteti plati la caserie, cheltuiala o generati dvs.
Dvs. nu vreti sa platitit 5 lei pentru ca platitit prin banca, de ce trebuie sa platesc eu, acei 5 lei pentru comoditatea dvs.? Pentru toata lumea acei 5 lei conteaza!
Prescriptia este hotarata doar in instanta si in anumite conditii!!!