avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cand inceteaza executarea silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Cand inceteaza executarea silita?

In 2011 luna Decembrie a inceput poprirea pe pensie de la o executare silita. Degeaba am cerut in instanta suspendarea executarii, cu o contestatie, deoarece aceasta si-a urmat cursul. In luna Iulie 2013 sunt chemat de executor sa-mi inmaneze un proces verbal de incetare a executarii in baza unei cereri de retragere dosar facuta de creditor in luna Aprilie 2012? Mi-a dat si banii retinuti timp de 16 luni de zile. Cum este posibil? Am fost executat dar nu mai era cazul? Am facut plangere penala si procurorul mi-a raspuns ca nu s-a incalcat nici o lege, dupa 4 ani de la depunerea plangerii. Pana la urma a fost sau nu un abuz in serviciu faptul ca am fost executat timp de 16 luni degeaba? Se puteau intampla multe lucruri sa le zicem neplacute in acest timp
Cel mai recent răspuns: Marinescu Lucian , utilizator 15:51, 15 Aprilie 2018
In cazul dvs executarea a incetat fie daca creditorul a renuntat la executare, fie daca a fost desfiintat titlul executoriu, fie daca a fost anulata executarea. Cat priveste plangerea impotriva executorului, este greu de dat cu parerea atata vreme cat nu sunt cunoscute detaliile spetei. Un lucru este cert, executorul traieste din executari, nu din altceva. Este foarte posibil sa fi existat un pact cu diavolul si sa fi fost abuz in serviciu sau este posibil sa nu fi fost abuz in serviciu asa cum a retinut si parchetul. Impotriva masurii dispuse de parchet aveati la indemana cateva cai de atac, pe care nu stim daca le-ati folosit sau nu. Cu siguranta, nu sunteti singura persoana care a trecut prin asemenea aventuri. Justitia este de multe ori doar un deziderat, dar asta nu inseamna ca noi trebuie sa incetam sa speram la mai bine.
Miltumesc de raspuns. Am citit si Codul vechi si cel nou privind incetarea executarii. Ideea este urmatoarea: Dupa ce am fost executat 5 luni, (concret din Decembrie 2011 pana in Aprilie 2012) intamplator sau nu (odata cu inceperea unei cercetari DIICOT a celor care mi-au cerut executarea),teoretic (asa cum zice executorul) trebuia incetata executarea. Acesta nu a facut acest lucru, lasand executarea sa continue si pe cei de la Casa de pensii sa-mi retina 1/3 din pensie inca 16 luni de zile. Dupa acest timp (Iulie 2013) executorul s-a hotarat sa ma anunte ca inceteaza executarea silita (conform unei cereri din aprilie 2012), ma cheama si imi da banii retinuti timpe de 16 luni. Daca nu este abuz, nu este nici neglijenta in serviciu???
Ce scrie in ordonanta procurorului, care este temeiul clasarii? (cu articol si litera)
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2018
trandafir2, moderator
Clasarea cauzei avand ca obiect infractiunea de abuz in serviciu prev. de art.297 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.5 alin.1 Cod penal intrucat, in concret, fapta nu este prevazuta de legea penala. Am citat exact.
Bun. Dupa comunicarea ordonantei, ati facut plangere impotriva actelor si solutiei procurorului? Cand v-a fost comunicata ordonanta?

Alte discuții în legătură

Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Suspendarea provizorie a executarii silite Parisien Parisien Buna seara, In urma unui dosar de executare silita in care sunt coplatitor la un credit luat impreuna cu sotia (de care am divortat) mi s-a facut poprire pe ... (vezi toată discuția)
Pretentii getuta getuta Actiune in pretentii impotriva debitorului este acelasi lucru cu introducerea actiunii: plangere impotriva refuzului executorului jud. de a continua ... (vezi toată discuția)