avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... onorariu executor judec[toresc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

onorariu executor judec[toresc

Mă numesc ADINA
Dispun de osentinţă judecatorească definitivă şi irevocabilă ,prin care instanţa obligă instituţia la care lucrez, să:
- organizeze concursul de promovare într-o clasă superioară;
- să pernmită participarea mea la acest concurs, şi
-plata daunelor cominatorii de 100 lei RON pentru fiecare zi de întârziere ( data rămânerii irevocabole a hotărârii este 10.07.2009 ).
Am hotărât să merg la un executor; iniţial am înţeles că trebuie să plătesc numai o taxă şi un procent de 10% din suma de bani , bani ce îi va da instituţia în cauză.
Ulterior mi s-a spus că trebuie să achit şi un avans de 300 RON sau400 RON PENTRU ÎNDEPLINIREA PROCEDURII DE EXECUTARE SILITÃ. Am rugămintea de a mă lumina în această privinţă, în cea a onorariului pentru a ştii exact dacă onorariul cerut este corect sau este prea mare.
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 19:04, 27 Octombrie 2009
de regula asa este procedura.Se plateste un onorariu de inceput, dupa care 10 % din ce are de recuperat de la institutie.Cheltuielile cu executarea se recupereaza tot de la institutie.Se calculeaza suma ce o aveti de recuperat si executorul isi calculeaza onorariul.Cam acesta este procentul.Se poate negocia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariile executorului judecatoresc anamariamed anamariamed Buna ziua, Am citit in lege ca onorariu unui executor este de maxim 10% pt sume ce nu depasesc 50mii; intrebarea mea este daca acest 10% se aplica asupra ... (vezi toată discuția)
Executare silita - onorariu executor z3usss z3usss cum se calculeaza onorariul unui executor judecatoresc la momentul de fata pentru o sulta rezultata in urma unui partaj?? este 10 la suta din suma datorata + ... (vezi toată discuția)