Trebuie sa fac dizolvarea voluntara unui srl. Din cate stiu trebuie redactat o hotarare si un act aditional prin care se hotaraste de catre asociati dizolvarea. Intrebarea mea este tot prin aceasta hotarare asociatii numesc un lIchidator si hotarasc modalitatea de impartire a activului? Nu stiu exact cum hotarasc modalitatea de impartire a activului, exact ce trebuie sa cuprinda. Ce alte acte mai trebuie depuse in prima faza la orc? Bilantul contabil trebuie depus dupa ce se face publicarea in MO a hotararii si a actului aditional?
In primul rand imi cer scuze fata de "Cristop". Raspunsul meu a fost un pic malitios.
In al doilea rand fac o recomandare:
- daca sunt mai multi asociati recomand transformarea societatii din societate cu mai multi asociati in societate cu un singur salariat pentru simplificarea procedurii de dizolvare.
- in acet caz actele necesare pentru dizolvare sunt:
Etapa I
1. Cerere de înregistrare original ,într-unexemplar;
2. Actul modificator al actului constitutiv (Decizia asociatului unic si/sau actul aditional la actul constitutiv) -original +2 copi;
3. Daca este cazul, avizele prealabile prevazute în legile speciale (original);
4. Daca este cazul ,împuternicire speciala sau avocatiala pentru persoanele desemnate sa îndeplineasca formalitatile legale(original);
5. Dovezile privind plata taxelor legale.
Etapa a II-a
1. Cerere de radiere original, în 3 exemplare;
2. Certificatul de înregistrare si anexa/anexelela acesta(originale);
3. Certificatul emis deorganul fiscal competent din care sa rezulteca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributile sociale(original);
4. Daca este cazul ,dovada Agentiei teritoriale pentru protectia mediului privind aprobarea bilantului de mediu în cazul societatilor autorizate sa desfasoare activitati cu impact asupra mediului(copie);
5. Daca este cazul, împuternicire speciala sau avocatiala pentru persoanele desemnate sa îndeplineasca formalitatile legale(original);
6. Dovezile privind plata taxelor legale.
NOTA: Cererea de radiere se va depune dupa trecerea termenului de 30 de zile de la data publicarii actului modificator în Monitorul Oficial.
cei de la orc mi-au spus ca dizolvarea voluntara a unui srl cu mai multi asociati se face in 3 etape:
EtapaI
1.cerere mentiuni+depunere acte
2.hot aga de dizolvare si /sau numire lichidatori
3.taxe
Etapa II
1.cerere inregistrare
2.hot aga si/sau act aditional
3 declaratii date de lichidatori ca indeplinesc conditiile prev de lege
4.daca este cazul contr de administrare-lichidatori
5.daca e cazul avize
6.taxe
Etapa III
1.cerere radiere
2.situatia financiara de lichidare si proiect de repartizre a activului semnat de asociati
3.raport lichidatori
4.certif inregistr+anexa
5.certificat de atestare fiscala
daca e cazul-bilant mediu
6.taxe
cererea de inregistrare se depune in 30 zile de la data public hot aga
Dupa ce am primit aceste informatii am intrebat daca nu este posibila dizolvarea voluntara a srl cu mai multi asociati doar in 2 etape sau in una singura, urmand ca apoi sa se ceara radierea. Problema este ca am primit raspunsuri diferite(de la pers diferite):
- nu este posibil si trebuie urmate etapele cum sunt ele descrise
-este posibil in 2 etape si anume: etapa 1+2(devine una singura) si apoi de urmat etapa 3
INTREBARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Am citit un raspuns mai sus despre posibilitatea efectuarii simultane a mentiunilor!!!!!!!!ATI PROCEDAT ASA SI A FOST TOTUL OK?In cazul in care asociatii sunt de acord cu privire la dizolvare, conform art 235 atunci mai trebuie numit un lichidator????
Cum sa procedez?
un singur aspect ( practic offtopic) -- daca purcedeti la lichidare, mare atentia la efectuarea actului aditional in caz ca aveti imobile in cap. soc. Am avut un caz de asemenea act facut de serviciul de asistenta de la ORC Cta in care s-a omis trecerea imobilelor de pe societate pe numele unuia dintre asociati iar acum acestia platesc catre fisc taxele aferente imobilelor inca pe firma ( cu toate ca firma este dizolvata/lichidata) trebuind sa cheme in judecata finantele publice Cta pt recunoasterea lichidarii.
Doar un semnal de alarma
Dizolvare srl
buniculmiti
Am un srl care actual are activitatea suspendata prin orc pina la sfirsitul lui 2010.
Sunt actionar unic si vreau sa dizolv societatea.
Ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Dizolvare s.a.
ENGFULL
dizovare fara lichidare ..... ce reprezinta ? ce lege reglementeaza procedura
dizolvare cu lichidare ...... - // -
care este diferenta intre aceste 2 ... (vezi toată discuția)