avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Aș dori să știu cum pot obține cât mai repede ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Aș dori să știu cum pot obține cât mai repede posibil un ordin de protecție. Fostul soț a fost primul care a depus plângere la poliție, spunând ca el este cel agresat și bătut

Care este procedura cea mai rapida?
Am fost agresata de fostul sot in fata apartamentului proprietate comuna si unde el nu mai locuieste de 5 ani.
Am mers la IML pentru certificat, am reusit sa reintru in apartamentul proprietate comuna printr-o firma de deblocari deoarece a schimbat yalele sa nu mai pot intra cu copilul in casa si am stat o noapte in alta parte.
Nu stiu cum trebuie procedat sa fiu in siguranta si eu si copilul minor de 6 ani.
Copilul este foarte speriat si plange, eu sunt total bulversata de situatie.
Cei de la politie au spus ca nu ne pot ajuta ca este proprietate comuna.
Fostul sot a fost primul care a depus plangere la politie spunand ca el este cel agresat si batut si cand am ajuns la politie mi s-a spus ca nu pot inainte nici o plangere, deoarece trebuie sa astept o saptamana pana se intoarce dosarul de la parchet. si doar atunci imi vor da un numar de inregistrare util in cadrul cererii pentru ordin de protectie.
As dori sa stiu daca exista si o alta cale.
Va multumesc frumos pentru orice sfat.
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: elianadeea , utilizator 21:30, 23 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să sesizati instanța în scris.
În 48 de ore se poate finaliza procesul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista pe net formular pentru depunerea in instanta a cererii de instituire a unui ordin de interdictie.De asemenea, daca sunteti din Bucuresti, va indrum catre asociatia ANAIS, luati adresa din orice sectie de politie sau de pe net si discutati cu cei din departamentul juridic pentru a va indruma cum sa completati cererea si vi se ofera un avocat care va reprezinta GRATUIT in instanta pentru ordinul de interdictie. Cei de la Politie ar fi trebuit sa va spuna despre aceste facilitati ( s-au infiintat peste tot genul acesta de Asociatii-ONG-uri, nu doar in Bucuresti, care conlucreaza cu Politia ), De asemenea, puteti solicita la ei o evaluare psihologica si ulterior, daca este cazul si psihologul decide ca este nevoie de terapie (consiliere ) psihologica (adica daca exista o trauma ), copilul si chiar si dvs puteti beneficia de aceasta la dansii. Pentru copil, ar fi bine sa mergeti la Protectia Copilului de care apartineti si sa povestiti trauma prin care trece copilul , sa cereti o evaluare , sa aratati certificatele IML, sa-i solicitati sa va acorde sprijinul si apoi sa faceti vorbire despre aceasta in instanta in care se discuta ordinul de interdictie . Chiar daca in Protectia Copilului lucrurile nu se prea misca, a fi sub palaria lor protectoare poate fi un avantaj.Succes!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partener agresiv Hdum Hdum Mama fara ajutor cu copil de 5 luni locuind în chirie cu tatăl copilului dar fara nici un venit ,ea, iar el este foarte agresiv...bea mereu urla si sperie ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala abuziva contestata C-Iulia C-Iulia Buna ziua! Am Primit astazi ,o amenda prin posta,dupa un incident din data de 01.09.2014,in care am fost agresata si cu tentativa de talharie de o vecina ... (vezi toată discuția)
Violenta Remus-Ionut Remus-Ionut Unde se pot adresa 2 parinti care sunt batuti,maltratati fizic si psihic,si agresati verbal de catre propriul fiu,in situatia in care s-as adresat organelor ... (vezi toată discuția)