Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca pentru a depune opozitie la deschiderea procedurii de insolventa trebuie mai intai sa depun declaratia de creanta pentru a avea calitatea de creditor. Intreb acest lucru intrucat legea insolventei prevede ca doar creditorul se poate opune insolventei, iar din definitia creditorului cuprinsa in legea85/2006 rezulta ca este acea persoana care detine un drept de creanta si "care a solicitat in mod expres instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv".
Inca nu am facut declaratia de creanta, dar am o creanta impotriva debitorului insolvent. Pot face opozitia acum urmand ca ulterior sa depun declaratia de creanta in termenul stabilit de judecator?
1. In primul rand trebuie specificat ca puteti face opozitie numai la cererea de deschidere a procedurii formulata de catre debitor .
2. puteti sa contestati deschiderea procedurii fara ca in prealabil sa faceti cerere de admitere a creantei in tabel
3 problema cea mai mare care a fost pusa si de antevorbitori este cum motivati aceasta cerere?
Masa credala
Andrei T
la societate debitoare care se afla sub incidenta legii 85/2006 ce procedura trebuie urmata sa ma inscriu la masa credala? sau mai exact ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)