Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

postarea pe un forum / site a numelui unei persoane

Buna ziua!

As dori sa stiu daca postez pe un forum numele unei bone care nu cred ca ar mai trebui sa lucreze vreodata cu copiii (am date concrete si marturii si ale fostei familii la care a mai lucrat) este in regula, sau pot fi acuzata de ceva?

Nu de alta, dar o bona care bea pana abia se mai tine pe picioare cand eu o las singura acasa cu copiii, consider ca reprezinta un pericol.

Nu stiu care sunt implicatiile legale; ultimul lucru pe care mi-l doresc este sa ajung prin tribunale :help:

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:25, 28 Octombrie 2009
Daca aveti dovezi puteti sa postati numele linistit, dar trebuie sa stiti, ca bona respectiva poate sa faca plangere penala pentru calomnie. Totodata trebuie sa stit, ca:

1. Infractiunea de calomnie nu are o prioritate foarte mare intre spetele dezbatute la instante;
2. Daca puteti sa dovediti cele afirmate, ati facut proba adevarului, deci nu veti fi condamnat pentru calomnie.
Postarea numelui respectivei persoane pe 1 site ,va acorda satisfactie mai mare decat daca sesizati oficial cu probe, autoritate in drept ?
Aspectul ca mai exista si terti care eventual pot sustine si pot proba faptele ,
elimina eventualitatea ca dvs sa fiti acuzata de rea credinta sau fapte aflate sub incidenta penalului
Asa-i, nu-mi ofera satisfactie, insa am o multime de mamici - prietene virtuale din care s-au nascut si prietenii reale - si pe ele as dori sa le anunt prin intermediul forumului respectiv; noi ne mai impratasim problemele si experientele.

Dupa cum am mentionat nu doresc sa ajung in tribunal pentru ca nu am timp de asa ceva si nici nu vreau sa ma trasnform intr-un nou caz mediatizat pana la refuz; doresc doar sa pot trage un semnal de alarma in comunitatea in care activez.

Asadar, intrebarea mea ramane: este posibil sa scriu datele (gen nume si varsta) unei bone pe un forum, plus exemple care sa sustina bila neagra pe care i-as acorda-o?

Multumesc.
marianacns a scris:

Asa-i, nu-mi ofera satisfactie, insa am o multime de mamici - prietene virtuale din care s-au nascut si prietenii reale - si pe ele as dori sa le anunt prin intermediul forumului respectiv; noi ne mai impratasim problemele si experientele.

Dupa cum am mentionat nu doresc sa ajung in tribunal pentru ca nu am timp de asa ceva si nici nu vreau sa ma trasnform intr-un nou caz mediatizat pana la refuz; doresc doar sa pot trage un semnal de alarma in comunitatea in care activez.

Asadar, intrebarea mea ramane: este posibil sa scriu datele (gen nume si varsta) unei bone pe un forum, plus exemple care sa sustina bila neagra pe care i-as acorda-o?

Multumesc.

Este posibil, daca va asumati acest risc. Este insa la fel de posibil, astfel cum v-au amintit anterior colegii, sa aveti conflicte/litigii cu persoana a carei identitate o faceti publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defaimare pe facebook buna ziua, daca spun pe facebook ca cineva ... Sergiu2509 Sergiu2509 Defaimare pe Facebook Buna ziua, daca spun pe Facebook ca cineva mi-a facut un mare rau si m-a atacat miseleste, dar fara sa-i mentionez numele, sexul, ... (vezi toată discuția)
blogger dat in judecata pt dezvaluire posibil furt de identitate AlexandraTim AlexandraTim Buna ziua. Sunt un blogger ce in urma cu cativa ani bantuia pe chat-uri si tot dadea de un personaj dubios ce se dadea drept un intelectual, iar daca il ... (vezi toată discuția)
Calomnie pe internet? user85 user85 Un prieten a lansat niste afirmatii nu tocmai \"de bine\" pe un forum la adresa unei persoane dintr-o institutie publica,acuzand-o de coruptie(si nu ... (vezi toată discuția)