avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este incriminată insulta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este incriminată insulta?

Bună ziua! Din câte am citit, insulta şi calomnia nu mai sunt sancţionate, conform noului Cod Penal. Aş dori să ştiu dacă pot fi sancţionat de organele legii pentru insulta la adresa altei persoane, sau insultă la adresa unui organ al legii (poliţist/jandarm). Mulţumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lonapak , utilizator 17:03, 29 Noiembrie 2019


Lonapak a scris:

Daca te duci la un politist si nu neaparat politist, orice om de pe strada, si il injuri si are martori, spre exemplu un coleg sau pur si simplu un trecator care a auzit, sau nu neaparat poate sa ia orice om de pe strada si sa il puna martor, e posibil, atunci poate sa te dea in judecata pe cale civila, pe penal nu are ce sa faca intr-adevar dar pe civil daca te da in judecata si castiga s-ar putea sa te sece de niste banuti, tu ai o viziune ciudata despre Politie din cate observ, fiecare padure are uscaciunile ei si aici nu vorbesc doar de Politie, vorbesc despre orice, sistem medical, Armata, profesori etc, exista oameni din sistemele astea care nu au ce sa caute in ele, la fel cum exista oameni care isi iubesc meseria si fac tot posibilul sa te ajute si sa isi faca meseria cum trebuie, probabil tu ai avut niste interactiuni mai "nasoale" cu Politia si d-aia ai o perspectiva ingusta despre ei, si eu am avut o interactiune nasoala dar nu cu ei ci cu jandarmii, ma rog chiar ma bucur totusi ca am avut interactiunea aia pentru ca m-am trezit la realitate, ei m-au trezit de fapt si tocmai d-asta vreau si eu sa devin politist, sunt foarte multi oameni ok si cu care ai ce sa discuti care sunt politisti, sunt intr-adevar si foarte multi securisti ramasi de pe vremea lu ceasca cu care nu ai ce sa vorbesti
Atât doar țin sa mentionez ca nu am avut nici o întâlnire “nasoala” căutama la judecătorie îți pot da numele întreg sa vezi dacă am proces pe rol am dorit sa scot in evidentă polițiștii abuzivi și îmi pare rău ca pătează imaginea oamenilor care știu sa își facă treaba corect . Și un lucru rau iasă mai ușor in evidentă decât unul bun . N-am o gândire îngusta fata de ei am o gândire activist care încearcă ca cetățean îngrijorat sa scoată scoată lucrurile defectuoase in evidentă ca sa putem impreuna schimba ceva . Sa avem o democrație modernă !!!! Sa câștigam mai mulți bani iar organele statului sa își facă treaba exemplar fata de cetățeni . Nu toți oamenii sunt rai , nu toți polițiștii sunt corupti , dar iasă mai ușor corupția in evidentă decât o fapta buna a polițistului și asta e dureros pentru ca după evenimentele din 10 August tot nu avem nici un vinovat iar asta doare .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Total de acord cu tine aici

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injuratul unei persoane -unde se clasifica ? popo_acas popo_acas Buna ziua , Nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie ; deci , cind injuram de mama o persoana de fapt ce reglementare incalcam ? in ce categorie ... (vezi toată discuția)
Insulta vs ultraj Tarzan2012 Tarzan2012 Citind prin codul penal, am constatat ca insulta nu mai este infracțiune conform noii legislații penale, insa ultrajul este prevazut la art.257 C.P. Art. ... (vezi toată discuția)
Injurii aacris aacris am adus injurii unui politist deoarece m-a tras din masina mea personala unde dormeam,eu m-am speriat si de aceea am reactionat asa.,ce pot pati?el mi-a facut ... (vezi toată discuția)