avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de servitute drum privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de servitute drum privat

Doresc să achizitionez un teren pentru construirea unei case. Terenul a fost dezmembrat, iar pe mijlocul loturilor de teren există un drum privat cu lățimea de 6 metri. La intrarea pe drumul privat există utilitatile apa, gaz, canalizare, electricitate. Întrucât eu voi fi proprietarul lotului de pământ aflat la aproximativ 120 m de aceste utilități și voi avea doar drept de servitute pe drumul privat in cazul în care mă voi racorda pe cheltuiala mea la toate utilitățile, celelalte persoane care vor construi ulterior sunt obligate sa mi ceară acordul sa se branșeze la utilitățile pe care eu le trec prin fata proprietăților lor sau pot să o facă fără acordul meu gratuit? Menționez că drumul aparține persoanei care vinde loturile de pământ. Dacă răspunsul este afirmativ ar fi bine sa cumpăr un metru de pământ din drumul privat sa am o cotă parte?
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 14:21, 28 Aprilie 2018
Raspunsul ar fi ca depinde de clauzele pe care le-ati putea include in contractele cu fiecare furnizor in parte in ce priveste beneficiarul platilor pentru fiecare racordare ulterioara. Cred ca depinde un pic si de termenii servitutii si de modul de instalare al retelelor. Nu inteleg cum ar putea ajuta sa deveniti proprietar pe o suprafata suplimentara, planul de instalare al retelelor nu prea il puteti controla, se face de fiecare furnizor in functie de normele aplicabile acestuia, poate cadea sau nu pe terenul in proprietatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neexecutarea unui branºament de apã victor1208 victor1208 Bună ziua, în 2006 am contractat societatea de construcţii-reparaţii a primăriei din localitatea de reşedinţă pentru executarea extinderii reţelei de ... (vezi toată discuția)
Acces dezmembrare aliaz aliaz Buna ziua, Sunt proprietarul unui teren cu suprafata de aprox. 1500 mp (lungime aprox. 150 m, latime aprox. 10 m). Am gasit cumparator pentru jumatatea ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)