avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încetarea contractului de munca fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încetarea contractului de munca fara preaviz

Buna ziua .As vrea sa încetez contractul de munca fara preaviz din motive personale.plus ca eu lucrez si in alta parte iar la locul de unde imi dau demisia lucrez par time de 4 ore.am anuntat ca vreau încetarea contractului pe cale amiabilă și nu îmi aproba tinand cont ca eu mai am un alt job unde sunt angajată cu norma intreaga timp de 5 ani .Cu ce articol și ce aliniat pot sa fac cererea de demisie fara preaviz fara a nu mi se desface contractul de munca indisciplinar.??
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2018
,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 30 Aprilie 2018

a scris:

....Cu ce articol și ce aliniat pot sa fac cererea de demisie fara preaviz fara a nu mi se desface contractul de munca indisciplinar.??

Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C.mun..

De la regula potrivit căreia salariatul care își dă demisia are obligația de a acorda angajatorului un termen de preaviz, Codul muncii prevede si excepții de la regula, în care salariatul își poate da demisia fără preaviz, si anume :
- in cazul în care angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă. Această excepție de la regula acordării preavizului se regăsește în cuprinsul dispozițiilor art. 81 alin. (8) Codul muncii.

- in cazul in care angajatorul renunta total la termenul de preaviz - art.81 alin.7 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indisciplinar in cartea de munca virtuala buna seara, doresc ... IoanaTdr IoanaTdr Indisciplinar in cartea de munca virtuala Buna seara, doresc sa imi dau demisia la zi si patronul nu accepta decat cu preaviz, si ma ameninta ca imi incheie ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca. Lorena7878 Lorena7878 Buna ziua. Acum doua zile mi-am scris demisia, solicitand sa se aprobe demisia la zi. Cei de la RU au zis ca nu se poate (desi in formularul dat de ei exista ... (vezi toată discuția)
Soția a început de două săptămâni că îngrijitoare la ... benkea91 benkea91 Soția a început de două săptămâni că îngrijitoare la o grădiniță privată program de 10 ore( in contract 8 ore și 1 oră pauză) azi s-a hotărât ... (vezi toată discuția)