avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere prima de asigurare voluntara de sănătate ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere prima de asigurare voluntara de sănătate fara contract conform Legii nr. 95/2006

Sunt abonată la servicii medicale private.
Contractul de prestari servicii medicale este negociat intre societatea la care lucrez si furnizorul de servicii medicale. Eu achit valoarea abonamentului (pentru mine si copii).

Potrivit Codului Fiscal beneficiez de deducerea din baza de calcul a impozitului pe salarii a sumelor reprezentând primele de asigurare voluntara de sănătate, precum si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, definite conform Legii nr. 95/2006, republicata, cu modificările si completările ulterioare, in limita a 400 euro/an.

Conform legii 95/2006 nu sunt deductibile servicii medicale de bază - serviciile şi produsele destinate prevenirii, diagnosticării, tratamentului, corectării şi recuperării diferitelor afecţiuni, la care asiguraţii au acces în totalitate, parţial sau cu anumite limitări în volum ori în suma acoperită, în temeiul asigurărilor sociale de sănătate.
Practic, din abonamentul de servicii medicale trebuie eliminata partea de servicii medicale de baza, si doar diferenta este neimpozabila din punct de vedere a impozitului pe venit, in limita a 400 euro/an.

Contractul nu contine impartirea in servicii medicale de baza si servicii medicale suplimentare.
In consecinta nu beneficiez de deducere.

Am incercat sa rezolv problema iar raspunsul lor a fost ca nu imi pot furniza asemenea informatii iar ANPC mi-a comunicat ca nu are competente in domeniul fiscal.

Cum pot obtine deducerea?

Alte discuții în legătură

Deducerea asigurarii de sanatate din impozit Ami1988 Ami1988 Buna ziua! Care este legislatia si exact care articol din lege se refera la faptul ca daca fac o asigurare de sanatate , pot sa cer de la angajator deducerea ... (vezi toată discuția)
Pot deduce costul unei asigurări private? semenicul semenicul Sunt pensionar si am venituri independente pentru care voi plati impozit tip CASS la anul. Intrebare, pot deduce costul unei asigurari private din aceste ... (vezi toată discuția)
Abonamente de sanatate MarianaRadu2017 MarianaRadu2017 Sunt abonamentele de sanatate, oferite de angajator angajatului, impozabile? (vezi toată discuția)