avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Vanzare teren liber, vanzare teren + constructie
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Vanzare teren liber, vanzare teren + constructie

Pentru vanzare - cumparare:
 a) terenuri libere de constructii;
 b) constructii + teren aferent,
    solicit urmatoarele:
1. Impozitul pe venit (cota).
2. Taxe, tarife si onorarii notariale.
3. Contractul de vanzare - cumparare se poate face separat iar dezmembrarea separat sau contractul se poate face in acelasi timp cu dezmembrarea?
 Care sunt taxele, tarifele si onorariile in cazul contractului de vanzare - cumparare cu dezmembrare? - atat pentru punctul a) cat si b).
4. In ce situatii se recomanda sa se faca pre contract de vanzare - cumparare?
5. Ce sfaturi poti sa ne dai la plata esalonata a pretului de vanzare facuta de cumparator pentru vanzator (in cazul de fata, noi)?
6. Pot eu negocia (cu bun simt) cu cel care cumpara ce anume sa suporte el dintre impozitele, taxele, tarifele si onorariile la intocmirea actelor notariale?
De adaugat ca in discutia avuta cu acest cumparator am fixat:
- pretul terenului
- si faptul ca acceptam o plata in doua transe: 2/3 la inceput si 1/3 dupa o perioada de cateva luni (aici nu s-a spus clar cate luni - deci avem o portita de negociere suplimentara pentru ce ziceam la intrebarea 6).

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren avramescuolimpia avramescuolimpia Buna ziua,am o nelamurire: Am negociat cumpararea unui teren ,care trebuie scos de proprietar din circuitul agricol ,pe urma dezmembrat in ... (vezi toată discuția)
Cum procedez? Mariana Barbu Mariana Barbu posed intravilan un teren de 5300mp cu constructie. Intentionez sa vand din teren cca.2500mp,si accesul spre acel teren se va face pe un drum de servitute.Ce ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare Roxanne30 Roxanne30 Buna seara, As dori sa va intreb cam cat ar ajunge un contract vanzare-cumparare facut intre mama-fiica si care ar fi valoarea minima a apartamentului la ... (vezi toată discuția)